Sun, 29 May 2022

COVID 19​​ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Το 2022 ξεκινάει με​​ την​​ έξαρση της​​ πανδημίας​​ να​​ προκαλεί​​ γενικευμένη​​ ανασφάλεια, ιδιαίτερα​​ στους συναδέλφους της πρώτης γραμμής​​ οι οποίοι είναι και οι πλέον εκτεθειμένοι.​​ Καθημερινά πληροφορούμαστε για την ύπαρξη​​ κρουσμάτων σε καταστήματα στα οποία δεν​​ επιδεικνύεται πάντα η αρμόζουσα άμεση αντιμετώπιση​​ στην λήψη των απαραίτητων μέτρων όσον αφορά την άμεση απολύμανση των χώρων​​ εργασίας​​ και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων προκειμένου να μην καταστούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.​​ Άλλωστε χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τόσο το πρόσφατο περιστατικό με κατάστημα στην Κρήτη στο οποίο υπήρχε συρροή κρουσμάτων και​​ μετά από παρέμβασή μας ανεστάλη η λειτουργία του για μία ημέρα προκειμένου να απολυμανθεί​​ αλλά και μόλις χθες σε κατάστημα στην Αττική που​​ συστήθηκε στους συναδέλφους να καθαρίσουν οι ίδιοι το χώρο,​​ μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα συναδέλφου και έπειτα από παρέμβασή μας εστάλη (ως όφειλε) εταιρεία καθαρισμού για τον σχολαστικό καθαρισμό του καταστήματος​​ πριν την έναρξη λειτουργίας του.

Πρέπει η Διοίκηση του Οργανισμού να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν το αρμόδιο τμήμα της Δ.Α.Δ. να σηκώνει τέτοιο βάρος,​​ όντας στελεχωμένο από​​ δύο (2) μόνο​​ εργαζόμενους και με​​ το φόρτο εργασίας​​ αλλά​​ και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκεί συνάδελφοι να ξεπερνάει κατά πολύ τα όριά τους. Οι​​ τρέχουσες​​ συνθήκες​​ επιβάλλουν από πλευράς Διοίκησης​​ την επαυξημένη μέριμνα​​ σε ό,τι αφορά:

  • Την​​ άμεση​​ διενέργεια απολύμανσης του χώρου εργασίας μόλις εμφανισθεί κάποιο κρούσμα

  • Την αύξηση των ωρών​​ που απασχολούνται τα συνεργεία καθαριότητας στο δίκτυο, ούτως ώστε να​​ διασφαλίζεται​​ η υγιεινή των χώρων σε καθημερινή βάση

  • Την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων αυτοπροστασίας των εργαζομένων​​ μέσω της χορήγησης μασκών αυξημένης προστασίας τύπου ΚΝ95​​ σε όλους τους συναδέλφους

  • Τη δωρεάν παροχή (2)​​ self test​​ σε εβδομαδιαία βάση για το σύνολο των συναδέλφων του δικτύου

  • Τη​​ μέριμνα για​​ ανακύκληση (rotation) του​​ συνόλου του​​ προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή​​ προκειμένου να διασφαλιστεί αποτελεσματικά η προστασία της υγείας των​​ συναδέλφων​​ μας​​ και των οικογενειών τους, αλλά και η ομαλή λειτουργία του δικτύου καθώς ζούμε την κορύφωση του νέου αυτού κύματος της πανδημίας.

  • ​​ Την άμεση στελέχωση του αρμόδιου τμήματος Οργανωσιακής Υγείας

Ο Σύλλογός μας​​ καλεί τους συναδέλφους να του γνωστοποιούν κάθε περίπτωση ολιγωρίας στην τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας και​​ δεσμεύεται ότι θα​​ συνεχίσει να​​ παρεμβαίνει υπεύθυνα προκειμένου να​​ ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της πανδημίας​​ για εμάς και τις οικογένειές μας.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

​​ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ​​ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ​​ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141)  & 216 9001245, 216 4001699 (εσ. 81699).

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος

1