Thu, 18 April 2024

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά τη συνάντηση του Συλλόγου μας με τη Δ.Α.Δ πληροφορηθήκαμε ότι​​ ξεκινάει η διαδικασία απόσχισης των 70 περίπου συναδέλφων μας που δεν συμμετείχαν στην τελευταία «εθελούσια» του Νοεμβρίου. Η διαρκής άρνηση της Διοίκησης να αξιοποιήσει έμπειρους συναδέλφους στα υπαρκτά κενά του Δικτύου και των Κεντρικών Υπηρεσιών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η Τράπεζα εμμένει στην ισοπεδωτική λογική της συρρίκνωσης.

Την ώρα που η Διοίκηση πανηγυρίζει το θρίαμβο του​​ sunrise, παζαρεύει την εξαγορά της​​ HSBC​​ και προαγοράζει πολυτελή γραφεία στο Ελληνικό, οδηγεί σε απόσχιση έμπειρους συναδέλφους έναντι θολών υποσχέσεων διατήρησης της απασχόλησης.

 

Για το Σύλλογό μας δεν υπάρχουν βελούδινες αποσχίσεις. Οι αποσχίσεις δεν διασφαλίζουν την τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα και το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου. ​​ Στην παρούσα συγκυρία​​ που η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές του δικτύου και αυξάνει τις ανάγκες στις κεντρικές υπηρεσίες, δεν μπορούμε ούτε να μηρυκάζουμε τη θεωρία του πλεονάζοντος προσωπικού, ούτε να νομιμοποιούμε την δημιουργία εξιλαστήριων θυμάτων προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ανεπάρκειες των επιχειρηματικών σχεδιασμών της Διοίκησης.

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα στο σύνολο της συνδικαλιστικής ηγεσίας ότι η παγίδα της σαλαμοποίησης των αποσχίσεων, συνεχίζει να δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το εργασιακό μέλλον ΟΛΩΝ μας.

Η νέα απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι.

Ο Αγώνας για εργασιακή αξιοπρέπεια δεν υποστέλλεται.

 

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                             ​​ Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος

 

 

1