Sat, 20 July 2024

 

 

ΕΦ’​​ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ​​ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ​​ ΜΕ​​ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

την​​ 12/5 πραγματοποιήθηκε​​ συνάντηση του​​ Συλλόγου μας με τη Διοίκηση της Τράπεζας για​​ όλα​​ τα τρέχοντα​​ εργασιακά​​ ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που φημολογείται το​​ νέο μαζικό κλείσιμο​​ καταστημάτων και παρατηρούνται «περίεργες» μετακινήσεις.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ισχυρίστηκαν​​ ότι​​ το​​ Business​​ Plan​​ 2022-25​​ δεν έχει εξειδικευθεί ακόμη, άρα δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο,​​ παρότι σε κάθε νομό είναι κοινό μυστικό​​ ότι κάποια​​ καταστήματα απειλούνται με κλείσιμο​​ και εδώ και καιρό​​ συντηρείται ένα κλίμα ανασφάλειας μέσω​​ πληθώρας​​ κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων​​ 

Απέναντι στη διγλωσσία της Διοίκησης, ο Σύλλογός μας έχει ήδη​​ αρχίσει μια τιτάνια προσπάθεια ενημέρωσης​​ των τοπικών​​ κοινωνιών​​ που φημολογείται το κλείσιμο των καταστημάτων, παρεμβαίνοντας στα τοπικά ΜΜΕ, την αυτοδιοίκηση, τους Βουλευτές και άλλους συλλογικούς φορείς, προκειμένου να​​ αποτρέψουμε την αναστολή λειτουργίας​​ των καταστημάτων​​ και​​ την υποβάθμιση των τοπικών κοινωνιών.​​ Τέτοιες ενέργειες​​ έχουν​​ γίνει μέχρις στιγμής, στους​​ νομούς​​ Έβρου, Σερρών, Καβάλας, Ηρακλείου, Καρδίτσας. ​​​​ 

Επίσης​​ κατά τη συνάντηση:

  • Καταθέσαμε κι επίσημα το σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης του Συλλόγου​​ μας,​​ που υπηρετεί τις πραγματικές θεσμικές και οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων​​ μας, όπως σας έχει ήδη κοινοποιηθεί.​​ Έχουμε εξ αρχής ζητήσει​​ τη συμμετοχή​​ ΟΛΩΝ​​ των Συλλόγων​​ σε μια ενωτική προσπάθεια ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης.​​ Ωστόσο η γνωστή πρακτική​​ του ΣΕΤΠ που αντιπροσωπεύει μόνο το 30% των εργαζομένων, να διαπραγματεύεται​​ πίσω από​​ «κλειστές πόρτες» αλλά και η εμμονή της Διοίκησης να θέλει​​ παράτυπα,​​ μόνο τον​​ ΣΕΤΠ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μας προϊδεάζει για μια νέα «επιτυχία» ​​ ανάλογη με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που προβλέπει​​ μεσοσταθμική​​ αύξηση​​ 1,75%.​​ Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο ο ΣΕΤΠ και ο ΣΕΤΑΠ​​ ​​ πανηγυρίζουν​​ για​​ την​​ κλαδική​​ της ήττας που προβλέπει​​ αυξήσεις​​ 5,5% σε​​ ορίζοντα​​ τριετίας τη​​ στιγμή που​​ ο​​ πληθωρισμός​​ αγγίζει​​ το 10% και​​ ο κατώτατος μισθός​​ αυξήθηκε​​ 9,5% από την αρχή του χρόνου.​​ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ​​ ΑΦΗΣΟΥΜΕ !!!

  • Καταστήσαμε σαφές για μια ακόμη φορά, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε φαινόμενα ευνοιοκρατίας ή​​ στοχοποίησης καθώς​​ και αντιεπαγγελματικών​​ συμπεριφορών που θίγουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας. Επίσης ζητήσαμε την άρση υφιστάμενων αδικιών​​ που διαπράττουν​​ συγκεκριμένα στελέχη της Διοίκησης,​​ υπονομεύοντας​​ κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας​​ στον οργανισμό.​​ Προς το σκοπό αυτό, επαναλάβαμε το αίτημα για την απομάκρυνση του Περιφερειακού​​ Δ/ντή​​ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης,​​ για τον οποίο έχουμε λάβει πληθώρα καταγγελιών για αντισυναδελφικές πρακτικές.​​ ​​ ​​ Επ’ αυτών λάβαμε​​ την διαβεβαίωση ότι κάθε καταγγελία θα εξετασθεί​​ από τη Δ.Α.Δ.

  • Ζητήσαμε επιτακτικά, μηνιαίο επίδομα € 150 για όλους τους συναδέλφους που απασχολούνται στους ειδικούς ρόλους,​​ καθώς και τη θεσμοθέτηση​​ μισθολογικών κινήτρων για τους εργαζόμενους με θέσεις ευθύνης, ενώ παράλληλα​​ καταθέσαμε τις προτάσεις μας για​​ θεσμικές αλλαγές που​​ θα διασφαλίζουν την εργασιακή αξιοπρέπεια των συναδέλφων. Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης αναγνώρισαν την ανάγκη θέσπισης ουσιαστικών κινήτρων​​ και δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το σύνολο των προτάσεών μας.

  • Αναδείξαμε​​ την​​ ανάγκη αναπροσαρμογής της πολιτικής​​ μετακινήσεων​​ με νέο όριο τα 30χλμ​​ και αυξημένο ποσό​​ χιλιομετρικής αποζημίωσης,​​ ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται​​ οι συνάδελφοι​​ για τις μετακινήσεις τους, σε​​ μια​​ περίοδο​​ που​​ καλπάζει η ακρίβεια.​​ Η Διοίκηση δεσμεύθηκε να εξετάσει το αίτημα, παρά​​ τον ισχυρισμό της ότι τα περιθώρια παροχών είναι​​ εξαιρετικά​​ περιορισμένα.

  • Τέλος επαναφέραμε το​​ χρονίζον​​ ζήτημα​​ χορήγησης​​ του επιδόματος​​ standby​​ για τους συναδέλφους στο ΙΤ το οποίο χορηγείται στις αντίστοιχες θέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων στον ανταγωνισμό.​​ Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης δεσμεύθηκαν ότι στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις βάσει του πλαισίου που ο Σύλλογός μας έχει επανειλημμένα καταθέσει.​​ 

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ​​ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141)  & 216 9001245, 216 4001699 (εσ. 81699).

 

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος

2