Tue, 16 April 2024

 

  ​​ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ​​ 

«Γιάννης Χατζηιωσηφίδης»

Από έναν πραγματικό αγωνιστή, για τα παιδιά μας που μπαίνουν στο στίβο της ζωής.​​ 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

με την ολοκλήρωση μιας ακόμη σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να απευθύνουμε τις καλλίτερες ευχές μας για την ευόδωση των στόχων τους, τόσο στα παιδιά μας που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όσο και σε αυτά των υπολοίπων εκπαιδευτικών βαθμίδων!

Στεκόμενοι την ίδια στιγμή και στο πλευρό των συναδέλφων μας, που και οι ίδιοι αγωνιούν και επενδύουν σε δύσκολους καιρούς δυσθεώρητα ποσά για την εκπαίδευση των παιδιών τους, ο Σύλλογός μας θεσπίζει Πρόγραμμα Υποτροφιών με την επωνυμία​​ «Γιάννης Χατζηιωσηφίδης»*, στη μνήμη ενός πραγματικού αγωνιστή της ζωής.

Φροντίζοντας πάντοτε να υπάρχει μία σχέση ανταποδοτικότητας, στο μέτρο του δυνατού, σε σχέση με τις καταβαλλόμενες προς το Σύλλογό μας εισφορές, που παραμένουν οι χαμηλότερες στον κλάδο (3€), με αίσθημα ευθύνης θεσπίζουμε:

  • τέσσερις (4) υποτροφίες των 250€ για μαθητές Γυμνασίου,

  • πέντε (5) υποτροφίες των 300€ για μαθητές Λυκείου, και​​ 

  • πέντε (5) υποτροφίες των 500€ για φοιτητές / σπουδαστές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και μεταλυκειακής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΙΙΕΚ και Κολλέγια), σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Υποψήφιοι υπότροφοι είναι ΟΛΑ τα παιδιά των συναδέλφων - μελών μας, που φοιτούν στις παραπάνω εκπαιδευτικές βαθμίδες,​​ χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η άριστη επίδοση.​​   ​​ 

Οι υποτροφίες θα παρέχονται κατόπιν ανοικτής και δημόσιας κλήρωσης κάθε Σεπτέμβριο, με την ολοκλήρωση και των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών / σπουδαστών, με τα σχετικά ποσά να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι και το Δεκέμβριο κάθε έτους.

    ​​ Αναλυτικές πληροφορίες θα σας κοινοποιηθούν εκ νέου τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συμμετάσχουν τα παιδιά μας και στη σχετική κλήρωση, η οποία επαναλαμβάνουμε θα είναι δημόσια και ανοικτή στους συναδέλφους μας.

     ​​ Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μας καλό καλοκαίρι!

Με ​​ συναδελφικούς χαιρετισμούς

                      Ο Πρόεδρος                                    ​​ Ο Γεν. Γραμματέας

                       ​​ Μπεμπένης ​​ Εμμανουήλ                          ​​ ​​ ​​​​  Γοίλιας Ισίδωρος

 

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Χατζηιωσηφίδη

Ο συνάδελφος Γιάννης Χατζηιωσηφίδης υπήρξε ένας πραγματικός αγωνιστής στο στίβο της ζωής. Η αναπηρία του ποτέ δεν στάθηκε για αυτόν εμπόδιο, με τον ίδιο να διαπρέπει ως Παραολυμπιονίκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών και πάντοτε μπροστάρης στον επαγγελματικό στίβο.

Μας ενέπνεε όλους, με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διέκρινε. Τις αρετές του αυτές τις επιστράτευε πάντα στα δύσκολα. Ακόμη κι όταν βρέθηκε στην τελευταία «εθελούσια» να μετατίθεται όλως τυχαίως σε κατάστημα που διέθετε τουαλέτα στο … υπόγειο, αν και ο ίδιος πεισματικά αγωνιζόταν για τη δουλειά του και το ψωμί της οικογένειάς του με ένα κάτω άκρο.​​ 

Η παρέμβασή μας στην απαράδεκτη αυτή απόφαση της τράπεζας ήταν άμεση και καθοριστική. Με παρεμβάσεις μας καταφέραμε να ανατρέψουμε τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης και στη συνέχεια με μπροστάρη τον Γ. Χατζηιωσηφίδη, άρχισε ένας μεγάλος αγώνας του Συλλόγου μας για την αποκατάσταση των συναδέλφων ΑΜΕΑ που ήταν υπό διωγμό.​​ 

Κάθε συνάδελφος με ειδικές ικανότητες οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιάννη Χατζηιωσηφίδη.

Ο Γιάννης θα μας θυμίζει πάντα ότι η δύναμη της θέλησης, η ανθρωπιά και το αίσθημα προσφοράς αποτελούν την σημαντικότερη παρακαταθήκη στη ζωή μας.

Με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου το Πρόγραμμα Υποτροφιών θα φέρει συμβολικά την ονομασία του.​​