Sat, 20 July 2024

 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ​​ REAL​​ ESTATE​​ ΠΡΟΣ​​ ΤΗ​​ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΕΤΠ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!!

 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες,​​ αγαπητοί συνάδελφοι,

Η διοίκηση της Τράπεζας επιχειρεί για ακόμη μια φορά να δημιουργήσει τετελεσμένα, στην προσπάθεια να προωθήσει το σχέδιο παράνομης απόσχισης​​ της​​ Real Estate. Η καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία της 6/7 την οποία στήριξαν 5 Σύλλογοι, εκτός του ΣΕΤΠ, διατράνωσε την βούληση των συναδέλφων να αγωνισθούν μέχρι τέλους απέναντι στις μεθοδεύσεις που θέλουν να τους μεταβάλλουν από τραπεζικούς υπαλλήλους σε τραπεζοαπασχολούμενους.

            Ο κοινός αγώνας των Συλλόγων μας δεν αφορά μόνο τους 59 συναδέλφους της Real Estate που απειλούνται με απόσχιση στην τρέχουσα συγκυρία. Είναι η ηχηρή απάντηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων οι οποίοι:

  • Διεκδικούν εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε έναν οργανισμό που θα υπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας και την οικονομική ανάπτυξη αντί να ξεπουλάει τα ασημικά της Τράπεζας για να κερδοσκοπήσουν τα funds.

  • Πιστεύουν ότι η περαιτέρω επιθετική συρρίκνωση του δικτύου και η απόσχιση υπηρεσιών, απαξιώνουν την μεγαλύτερη συστημική Τράπεζα της χώρας που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί 4 φορές με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

  • Προσδοκούν ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα είναι δίπλα τους στα δύσκολα, με αγωνιστικότητα και ειλικρίνεια, χωρίς μισόλογα και δικαιολογίες. Το αφήγημα ότι οι συνάδελφοι είναι απρόθυμοι για κινητοποιήσεις έχει πια καταρριφθεί και όσοι το επικαλούνται στρώνουν το δρόμο της διοίκησης Μεγάλου για απώλεια ακόμη 2.500 θέσεων εργασίας.

Οι συνάδελφοι στη Real Estate δήλωσαν επίσημα με την επιστολή τους προς την Διοίκηση (δείτε παρακάτω) ότι δεν επιθυμούν πλέον να εκπροσωπούνται από τον ΣΕΤΠ. Η διοίκηση της Τράπεζας κωφεύει και ο «αντιπροσωπευτικός»​​ Σύλλογος​​ της Διοίκησης, αλλά όχι των εργαζομένων υιοθετεί​​ τα επιχειρήματα του εργοδότη για να βαφτίσει σαν επιτυχία άλλη μια συνθηκολόγηση άνευ όρων.​​ 

Για όλους τους υπόλοιπους ο αγώνας συνεχίζεται!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ο Πρόεδρος                             ​​ Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης Εμμανουήλ       ​​         ​​   ​​  ​​  Γοίλιας Ισίδωρος

 

 

___________________________________________________________________________________

 

Αθήνα, ​​ 8/7/2022

 

ΠΡΟΣ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.​​ 

Κοινοποίηση:​​  ΟΤΟΕ, ΣΕΤΠ, Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ., Σ.Ε.Τ.Α.Π., Ε.Σ.Ε.Τ.Π. ,Σ.Υ.Γ.Τ.Ε. Σ.Υ.Τ.Π.-πρώην ΕΤΒΑ

 

Αξιότιμοι Κύριοι

 

Με την παρούσα επιστολή εξουσιοδοτούμε τους κάτωθι πέντε (5) Συλλόγους Εργαζομένων να μας εκπροσωπήσουν σε οποιαδήποτε ενημέρωση – διαβούλευση με εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς, σχετικά με την πρόθεσή σας να προχωρήσετε σε απόσχιση των εργασιών των τμημάτων Διαχείρισης Ακινήτων και τη μεταφορά των εργαζομένων σε αυτά, προς νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία.

Οι Σύλλογοι που επιθυμούμε να μας εκπροσωπήσουν είναι οι:

  • ΣΕΥΤΠΕ (Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς

  • ΣΕΤΑΠ (Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής- Πειραιώς)

  • ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – πρώην ΕΤΒΑ,

καθότι η συντριπτική πλειοψηφία ημών δεν αποτελούμε μέλη του ΣΕΤΠ.

Για το λόγο αυτό δεν εμπιστευόμαστε και ουδέποτε εξουσιοδοτήσαμε τον ΣΕΤΠ να μας εκπροσωπήσει σε οποιαδήποτε διαβούλευση σχετική με ενδεχόμενη απόσχιση των εργασιών και των εργαζομένων του τμήματος Διαχείρισης Ακινήτων.

Οι πέντε Σύλλογοι και οι Εργαζόμενοι πιστεύουμε από κοινού ότι δεν υφίσταται κλάδος και πως το τμήμα Διαχείρισης Ακινήτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Τράπεζας καθώς και ζωτικής σημασίας, από την στιγμή που τα ακίνητα παραμένουν στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της.

Οι Σύλλογοι που μας εκπροσωπούν απαιτούμε να παρευρίσκονται σε κάθε ενημέρωση και διαβούλευση σχετικά με τη «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ», που λανθασμένα θέλουν να διατυπώνουν σε ανακοινώσεις οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΠ, καθώς εν προκειμένω μιλάμε για μεταφορά εργασιακών σχέσεων, με τους εργαζόμενους να μην αποτελούν ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!​​ 

Με εκτίμηση

 

Οι εργαζόμενοι στο​​ REAL​​ ESTATE