Tue, 16 April 2024

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, 14-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ΔΙΑΜΟΝΗ​​ ΣΤΟ​​ 5* IONIAN BLUE HOTEL BUNGALOWS & SPA RESORT

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι​​ ο Σύλλογός μας διοργανώνει για τα μέλη του εκδρομή στη Λευκάδα (3 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή), για την περίοδο του Πάσχα (14/4/2023 – 17/4/2023)​​ με διαμονή στο  5*​​ Ionian​​ Blue​​ Hotel​​ Bungalows​​ &​​ Spa​​ Resort.

Το​​ πολυτελές ξενοδοχείο 5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort βρίσκεται σε ένα σημείο μεγάλης φυσικής ομορφιάς, στην ανατολική ακτή του νησιού της Λευκάδας.​​ 

Το ξενοδοχείο έχει χτιστεί σε μια φυσική κατωφέρεια, ενώ τα δωμάτια του "κατηφορίζουν" πάνω στη λοφοπλαγιά σταματώντας μόνο μπροστά στα γαλάζια νερά του Ιονίου πελάγους.

Τιμή συμμετοχής για 3 διανυκτερεύσεις

5*​​ Ionian​​ Blue​​ Hotel​​ Bungalows​​ &​​ Spa​​ Resort​​ στη Λευκάδα για 3 διανυκτερεύσεις με Ημιδιατροφή για την περίοδο του Πάσχα (14/04/2023 έως 17/04/2023)

Superior Δίκλινο Δωμάτιο με Θέα Θάλασσα

 

2 άτομα + 1 παιδί έως 6 ετών

 

550€

 

Superior Δίκλινο Δωμάτιο με Θέα Θάλασσα

2 άτομα + 2 παιδιά ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών

 

629€

 

Superior Δίκλινο Δωμάτιο με Θέα Θάλασσα

2 άτομα + 1 παιδί άνω των 12 ετών ή επιπλέον ενήλικα

 

674€

 

Superior Δίκλινο Δωμάτιο με Θέα Θάλασσα

 

2 άτομα + 2 παιδιά ένα έως 12 και ένα από 7 έως 12 ετών

700€

 

 ​​ Η προσφορά περιλαμβάνει:

 

  • 3 διανυκτερεύσεις Superior δίκλινο δωμάτιο με Θέα Θάλασσα με Ημιδιατροφή

  • Για ένα παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν με Ημιδιατροφή

  • Πρωινό σε Μπουφέ

  • Βραδινό σε Μπουφέ

  • Μ.Παρασκευή Νηστίσιμο Δείπνο

  • Μ.Σάββατο Αναστάσιμο Δείπνο

  • Κυριακή του Πάσχα πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική

Προσέλευση -  Αποχώρηση

  • Η​​ προσέλευση​​ των συναδέλφων και των οικογενειών τους θα μπορεί να γίνεται μετά τις​​ 10:00. Early check in κατόπιν διαθεσιμότητας (απαιτείται ερώτηση και ενημέρωση από την υποδοχή του ξενοδοχείου).

  • Η​​ αναχώρηση​​ των εκδρομέων θα γίνεται έως τις​​ 18:00. Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας (απαιτείται ερώτηση και ενημέρωση από την υποδοχή του ξενοδοχείου).

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι συνάδελφοι - μέλη του Συλλόγου μας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν,​​ θα πρέπει να προκαταβάλουν το ποσό της αντίστοιχης κατηγορίας δωματίου, στο λογαριασμό του Συλλόγου​​ 6558 108414 190, με περιγραφή το ονοματεπώνυμό τους και να​​ αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνοδευτική αίτηση​​ έως και τη Δευτέρα 27/3/2023, σε μία από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:​​ 

kitsouch@piraeusbank (Κίτσου Χριστιάννα)

ή

NikolaouMarina@piraeusbank.gr​​ (Νικολάου Μαρίνα)

 

Κρατήσεις γίνονται δεκτές μόνο με την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού

Λίγα λόγια για τη Λευκάδα.

Τα Πασχαλινά της έθιμα αποτελούν μερικά από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά του λευκαδίτικου λαού. 

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης (οι ακτές της βρίσκονται πολύ κοντά μ' εκείνες της ηπειρωτικής Ελλάδας, τις οποίες χωρίζει ο ιστορικός πορθμός του Δρεπάνου) συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων και η πρόσβαση γίνεται οδικώς. 

Λίγο έξω από την πόλη και απέναντι ακριβώς από την πλωτή γέφυρα (το άνοιγμά της είναι 40 μέτρα) βρίσκεται το ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας, το οποίο  αποτελεί πρότυπο οχυρωματικής τέχνης. Μέσα στην πόλη υπάρχει το αρχαιολογικό μουσείο και η Μαρίνα Λευκάδας, η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες και από τις πιο οργανωμένες στη Μεσόγειο.

Στην είσοδο της πόλης, δίπλα στο λιμάνι, βρίσκεται το περίφημο πάρκο των ποιητών (οι ντόπιοι συνηθίζουν να το αποκαλούν Μποσκέτο), το οποίο φιλοξενεί τις προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων του νησιού, οι οποίες άφησαν εποχή με την καλλιτεχνική τους αύρα και τα θαυμαστά έργα τους. Αξίζει όμως κανείς να περπατήσει πάνω στην ξύλινη γέφυρα που είναι κτισμένη πάνω από το κανάλι, την οποία οι κάτοικοι αποκαλούν γέφυρα των στεναγμών ή γέφυρα των ερωτευμένων.​​ 

Στην παραλία της Γύρας, κοντά στην πόλη, βρίσκονται οι τέσσερις ανεμόμυλοι από τους δώδεκα που υπήρχαν παλαιότερα. Κοντά στο χωριό Φρύνι, λίγο έξω από την πόλη, βρίσκεται​​ η Ιερά Μονή Φανερωμένης, που αποτελεί μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης. Δύο χλμ νότια της πόλης στην περιοχή του Καλλιγονίου, σώζονται τα ερείπια που από την προϊστορική πόλη Νήρικος. Ο συγκεκριμένος τόπος έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος. Εκτός από αυτά όμως, ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει και τα πανέμορφα φυσικά τοπία που διαθέτει το νησί. Παραλίες αστείρευτης ομορφιάς, για τις οποίες η Λευκάδα είναι γνωστή παγκοσμίως, με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς.​​ Υπάρχουν επίσης και οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, λίγο έξω από το Νυδρί, καθώς και το Φαράγγι της Μέλισσας στο δήμο Σφακιωτών.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στις φυσικές ομορφιές και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής.

 

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

               ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                       Γοίλιας Ισίδωρος