Sun, 25 February 2024

 

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ​​ 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

 

σας κοινοποιούμε σημερινή επιστολή του Συλλόγου μας προς τον Υπουργό Εργασίας κο. Γεωργιάδη,​​ με την οποία​​ ζητάμε την εκ νέου παρέμβαση του Υπουργείου, απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης, που επιχειρούν να ξεσπιτώσουν εργαζόμενους με πολυετή εμπειρία και προσφορά στον Οργανισμό,​​ πόσο μάλλον Χριστουγεννιάτικα.

Η επιχειρούμενη μετάθεσή τους​​ από την Περιφέρεια σε θέσεις εργασίας στην Αθήνα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους,​​ αντίκειται στον Οργανισμό Προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς και ως εκ τούτου είναι παράνομη και καταχρηστική.

Ο Αγώνας μας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση και του τελευταίου συναδέλφου μας.

Κανένας συνάδελφος μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία!

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

  ​​ Γοίλιας  Ισίδωρος                       ​​   Μπεμπένης Εμμανουήλ

_________________________________________________________________________________

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΥΤΠΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

κο. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Αθήνα 30.11.2023

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

στην τελευταία μας συνάντηση, με αφορμή τις αντεργατικές πρακτικές της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου εργαζόμενοι με πολυετή εμπειρία και προσφορά στον Οργανισμό να εξαναγκαστούν στην αποδοχή ενός ακόμη ψευδεπίγραφου προγράμματος «εθελουσίας» εξόδου, αναλάβατε εσείς ο ίδιος την πρωτοβουλία να επικοινωνήσετε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κο. Μεγάλου.

Για το αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας σπεύσατε να μας ενημερώσετε, με τη διαβεβαίωση ότι λάβατε τη δέσμευση από τη Διοίκηση ότι: «όσοι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στην εθελούσια, θα έχουν ρόλο στην επόμενη μέρα της Τράπεζας».​​ 

Από πλευράς μας, και ορθώς όπως αποδεικνύεται, κρατήσαμε επιφυλάξεις ως προς αυτή τη δέσμευση της Διοίκησης, αναμένοντας να κριθεί στην πράξη το περιεχόμενό της. Και δυστυχώς αυτό συντελέστηκε σε πολύ σύντομο χρόνο.

Σε αποκορύφωμα της έως σήμερα αντισυμβατικής, κακόπιστης και παράνομης συμπεριφοράς της Διοίκησης της Τράπεζας, η οποία συνίσταται στη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας των συναδέλφων μας με μόνο σκοπό να προκριθεί ως μόνη επιλογή γι’ αυτούς η «εθελουσία» έξοδος, έφθασε στο σημείο να γνωστοποιήσει σε μερίδα συναδέλφων μας από το Δίκτυο των καταστημάτων της Περιφέρειας την επικείμενη μετάθεσή τους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, πόσο μάλλον παραμονή Χριστουγέννων, σε θέσεις εργασίας στην Αθήνα.​​ 

Ο εξόχως καταχρηστικός χαρακτήρας των αναγκαστικών και κατά παράβαση του άρθρου 21 του Οργανισμού Προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς μεταθέσεων αυτών καταδεικνύεται πέραν των άλλων και από το γεγονός ότι οι συνάδελφοι καλούνται να αναλάβουν καθήκοντα στις 07/12/2023, δηλαδή σε χρόνο που αντικειμενικά αποκλείει την ίδια τη δυνατότητα μετεγκατάστασής τους, χωρίς στάθμιση των ιδιαίτερων οικογενειακών υποχρεώσεων και των λόγων υγείας που συντρέχουν σε κάθε περίπτωση, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που αποτελεί προϊόν εκδικητικής συμπεριφοράς λόγω της προηγούμενης νόμιμης άρνησής τους να επιλέξουν το πρόγραμμα «εθελουσίας» εξόδου.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε πολύ όπως προσδιοριστεί άμεσα μία νέα μεταξύ μας συνάντηση, με δεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στους εργαζόμενους είναι εξόχως ασφυκτικό, αιτούμενοι την ταυτόχρονη δική σας άμεση παρέμβαση για την αντιστροφή αυτής της αλγεινής και παράνομης εικόνας στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων της μεγαλύτερης ελληνικής συστημικής τράπεζας.

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ. το Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ

 

            ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

             ​​           Γοίλιας Ισίδωρος ​​                        Μπεμπένης Εμμανουήλ                      

 

 

2