Mon, 29 April 2024

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ​​ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ​​ 

​​ ΑΣΦΑΛΕΙΑ​​ ΣΤΗΝ​​ ΕΡΓΑΣΙΑ!​​ 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ​​ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 

 

 Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

προειδοποιητική παράσταση διαμαρτυρίας​​ πραγματοποίησε σήμερα​​ ο Σύλλογός μας​​ στο κατάστημα Αγ. Νικολάου Αχαρνών (2098),​​ ζητώντας την άμεση τοποθέτηση φύλακα, καθώς​​ οι​​ εκεί​​ συνάδελφοί μας στην καθημερινή τους επικοινωνία με το συναλλασσόμενο κοινό βρίσκονται​​ αντιμέτωποι με φαινόμενα​​ λεκτικής βίας,​​ προσωπικές απειλές εντός και εκτός καταστήματος,​​ με αποκορύφωμα την άσκηση​​ σωματικής​​ βίας​​ σε βάρος​​ της​​ υπαλλήλου καθαριότητας,​​ σε μια περιοχή​​ από τις πιο επιβαρυμένες σε εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Τράπεζα Πειραιώς​​ που​​ η κερδοφορία αγγίζει το € 1 δις​​ και δαπανώνται ​​​​ 80​​ εκατ.​​ €​​ σε έναν​​ μη λειτουργικό μετασχηματισμό,​​ αδυνατούμε να​​ αποδεχθούμε ότι το κόστος ενός ημερήσιου φύλακα αποτελεί εμπόδιο,​​ προκειμένου να​​ εμπεδωθεί κλίμα​​ ασφάλειας και​​ ομαλότητας στις καθημερινές συναλλαγές.

Στην ίδια κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να επαναφέρουμε​​ το δίκαιο αίτημα ΟΛΩΝ​​ των συναδέλφων μας​​ για​​ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ,​​ ως έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς των εργαζομένων στην επαναλαμβανόμενη υψηλή κερδοφορία και ως απάντηση στην υπερδεκαετή​​ τους​​ φτωχοποίηση.

Τέλος, για το ζήτημα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,​​ σας κοινοποιούμε σχετική επιστολή,​​ την οποία ήδη αποστείλαμε στο​​ αρμόδιο Τμήμα​​ για τη​​ μόνιμη φύλαξη​​ του καταστήματος Αγ. Νικολάου Αχαρνών.

==============================================================

 Αθήνα​​ 09/04/2024

​​ Προς:​​ κo. Κουκουλομμάτη Βασίλειο

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​   ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Head​​ of​​ Security

Κοιν:​​ κo.​​ Γεωργόπουλο Γεώργιο​​ 

  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Chief​​ Human​​ Resources

 

  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ κo. Μπόικο Ιωάννη

  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Περ. Δ/ντή 3ης​​ Π.Δ. Αττικής

Θέμα:​​ Άμεση τοποθέτηση φύλακα στο κατάστημα Αγ. Νικολάου Αχαρνών (2098)

Αξιότιμε κύριε,

λόγω παρέλευσης αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος, χωρίς κάποια ουσιώδη εξέλιξη, αναγκαζόμαστε να επαναφέρουμε το από 19.02.2024 έγγραφο αίτημα του Συλλόγου μας, σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης τοποθέτησης φύλακα στο κατάστημα Αγ. Νικολάου Αχαρνών (2098).

Όπως γνωρίζετε, έχουμε ήδη επισημάνει τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο συγκεκριμένο κατάστημα, δεδομένου ότι καλούνται να εξυπηρετήσουν ένα πελατειακό κοινό με ιδιαιτερότητες τέτοιες που καθιστούν επισφαλή την καθημερινότητά τους στο χώρο εργασίας, καθώς τα περιστατικά λεκτικής βίας (καθημερινά κρούσματα εξύβρισης συναδέλφων) και οι προσωπικές σε βάρος τους απειλές εντός κι εκτός του καταστήματος, αποτελούν πηγή μόνιμου ψυχολογικού άγχους.​​ 

Πόσο μάλλον όταν​​ έχουν ήδη καταγραφεί κρούσματα άσκησης σωματικής βίας​​ σε βάρος υπαλλήλου καθαριότητας, υλικών ζημιών στο κατάστημα και φθοράς ξένης περιουσίας σε οχήματα εργαζομένων.

Με το σκεπτικό αυτό, κι επειδή το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται σε μια από τις πιο επιβαρυμένες σε εγκληματικότητα περιοχές στο κέντρο της Αθήνας,​​ θεωρούμε απαραίτητη τη μόνιμη φύλαξη του καταστήματος Αγίου Νικολάου Αχαρνών.​​  Άλλωστε, η αντίστοιχη τοποθέτηση μόνιμης φύλαξης στα καταστήματα Ομονοίας και Πατησίων έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει θετικά στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και ομαλότητας στις καθημερινές συναλλαγές.

Ως εκ τούτου, επειδή φρονούμε ότι πρόκειται για μείζον ζήτημα διασφάλισης ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, σας καλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση τοποθέτηση μόνιμου φύλακα στο ανωτέρω κατάστημα.

Σε διαφορετική περίπτωση​​ αναλαμβάνετε την ευθύνη έκθεσης των συναδέλφων και των πελατών σε έναν διαρκή κίνδυνο για την υγεία και ασφάλειά τους.

 

 

Για εμάς τα ζητήματα υγείας, ασφάλειας και εργασιακής αξιοπρέπειας παραμένουν στην πρώτη γραμμή!

 

     ​​                                     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 Ο Πρόεδρος                             ​​ Ο Γεν. Γραμματέας 

                 ​​     ​​    ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος​​  ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ       ​​         ​​   ​​  ​​