Sat, 20 July 2024

 

ΜΕ​​ BONUS​​ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ Η​​ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ​​ 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

τα πολυαναμενόμενα και πολυδιαφημισμένα​​ bonus​​ ήρθαν σαν πρωτοβρόχι στην ξηρασία της φτωχοποίησης των​​ συναδέλφων, που​​ έχουν να δουν σταθερές αυξήσεις για​​ πάνω από 10 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα πλήττονται από το κύμα γενικευμένης ακρίβειας.

Μπορεί,​​ βέβαια, να​​ καλύπτουν πρόσκαιρα κάποιες από τις τεράστιες ανάγκες των συναδέλφων, αλλά​​ σε καμία περίπτωση​​ η στρατηγική των στοχευμένων και μεταβλητών οικειοθελών​​ παροχών (bonus) δεν υποκαθιστά την άμεση ανάγκη χορήγησης μόνιμων και πραγματικών μισθολογικών αυξήσεων στο σύνολο του προσωπικού,​​ που συνετέλεσε στο ρεκόρ επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας του Οργανισμού.

Με το σκεπτικό αυτό,​​ για το Σύλλογό μας παραμένει προτεραιότητα η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση να περιλαμβάνει αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα που συγκροτούν σταθερές και μη συμψηφιζόμενες αμοιβές, με τις οποίες χτίζουμε μόνιμα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. ​​ 

Πόσο μάλλον, όταν​​ η άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος προκάλεσε για ακόμη μια φορά εύλογη απογοήτευση σε υπηρεσίες, καταστήματα και μεμονωμένους συναδέλφους, οι οποίοι αν και συνεισέφεραν στην επίτευξη της υψηλής κερδοφορίας, στερήθηκαν κάθε έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειάς τους. Πιο συγκεκριμένα:

  • η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων στις κεντρικές υπηρεσίες​​ με βαθμό​​ Officer​​ και​​ Senior​​ Officer​​ δεν έλαβαν ούτε 1 €, με το πρόσχημα ότι δεν είχαν άριστη αξιολόγηση (3), ενώ είναι γνωστή η «οδηγία» της Τράπεζας για χαμηλότερη βαθμολόγηση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της άδικης και αντισυναδελφικής πρακτικής,​​ η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων​​ στη Διαχείριση Δανείων και την Κίνηση Κεφαλαίων, καθώς και οι γραμματείς.

  • ένα​​ μεγάλο ποσοστό των καταστημάτων του Δικτύου​​ δεν έλαβε καθόλου​​ bonus, απογοητεύοντας τους εκεί συναδέλφους και προκαλώντας την αίσθηση ότι η Τράπεζα τους «τιμωρεί».

  • οι​​ μεγάλες διακυμάνσεις και αποκλίσεις στα ποσά​​ που χορηγήθηκαν με τη μορφή​​ bonus, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια των κριτηρίων χορήγησης.

  • αδικήθηκαν​​ συνάδελφοι με ειδικό ρόλο,​​ διότι λήφθηκε ως βάση υπολογισμού το κατάστημα τοποθέτησης, ενώ εξυπηρετούν και άλλα καταστήματα με σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό επίτευξης στόχου.

  • UBO,​​ UBE​​ και​​ πρ.​​ Upper​​ Mass,​​ σε καμία περίπτωση​​ δεν ανταμείφθηκαν σε σχέση με την προσφορά τους.​​ 

Η Διοίκηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η εργασιακή ικανοποίηση δεν χτίζεται με «τυράκια», αλλά με έμπρακτη αναγνώριση των πραγματικών αναγκών των εργαζόμενων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν επιδείξει επαγγελματισμό, ζήλο και αφοσίωση στον Οργανισμό.​​ 

Αντιλαμβανόμαστε ότι​​ με τις επιλεκτικές και στοχευμένες παροχές, η Τράπεζα προσπαθεί να διασκεδάσει τη γενικευμένη δυσαρέσκεια​​ και να διασπάσει τη συλλογική μας προσπάθεια για τη διεκδίκηση μιας Επιχειρησιακής Σύμβασης αντάξιας​​ των αναγκών μας. Αλλά οι πρακτικές αυτές είναι και γνωστές και παλιές για να μας αποπροσανατολίσουν. Ο Αγώνας μας συνεχίζεται!

Πραγματικές αυξήσεις και εργασιακή αξιοπρέπεια για όλους!

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​    Γοίλιας Ισίδωρος  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                  

1