Wed, 26 August 2026

Όλοι στην 24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/1/2012

Οι εργαζόμενοι της Αθήνας δέχονται ανηλεή επίθεση τόσο στο εισόδημα όσο και στις εργασιακές τους σχέσεις.

Η προσπάθεια από την εργοδοσία ακύρωσης κάθε εργατικού δικαιώματος, υπαγορεύοντας στην Τρόικα και την Κυβέρνηση τις νομοθετικές ρυθμίσεις που χρειάζονται για να μας μετατρέψουν από εργαζόμενους σε δούλους, μας καθιστούν θηράματα στην ζούγκλα της κερδοφορίας τους.

Αποτέλεσμα αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι οι 2 στους 5 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να εκβιαστούν για την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων.

Σε δεκάδες χώρους οι εργαζόμενοι, είναι απλήρωτοι και εκβιάζονται να αποδεχθούν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Στο χώρο του εμπορίου η εργασία εκ περιτροπής κάνει προκλητικά την εμφάνισή της στα ΝΟΤΟΣ GALERY, ALEX PAK και αλλού. Εργοδότες που συσσώρευσαν κέρδη, όπως ο κ. Λαυρεντιάδης (ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS), αφήνουν επιχειρήσεις στην αφάνεια , οδηγώντας τους εργαζόμενους στο σπίτι τους χωρίς καταβολή δεδουλευμένων και αποζημίωση!

Στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι συνάδελφοί μας καλούνται να αποδεχθούν μειώσεις μισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων και εκβιάζονται ακόμα και με απολύσεις συνδικαλιστών. Πρώτη στο χώρο της αντεργατικής πολιτικής η εργοδοσία του ALTER όπου δεν έχει καταβάλλει δεδουλευμένα τουλάχιστον 5 μηνών και Δώρο Χριστουγέννων.

Όπλο τους σε κάθε εκβιασμό, η «δαμόκλειος σπάθη» της ανεργίας, που καθημερινά αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο αφού εκατοντάδες μικρά μαγαζιά κλείνουν και οι Τράπεζες εμμένουν να μην δίνουν χρήματα στην πραγματική οικονομία ξεχνώντας την κερδοφορία των προηγούμενων ετών καθώς και την κρατική ενίσχυση! Για να διατηρήσουν την δική τους κερδοφορία προσπαθούν να συμπιέσουν το εισόδημα των εργαζομένων στο Τραπεζικό χώρο και προτείνουν ακόμα και εκ περιτροπής εργασία!

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται οι εφεδρείες – απολύσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μόνο στο ΙΓΜΕ έχουμε τiς 170 απολύσεις, ενώ οι εργαζόμενοι του ΕΙΝ παραμένουν απλήρωτοι μετά την μεταφορά τους στα Πανεπιστήμια και οι υπάλληλοι των εξαγγελθέντων φορέων βιώνουν την ανασφάλεια της υλοποίησης.

Οσα προαναφέρουμε και οσα ακόμα δεν είπαμε περιγράφουν την πιο ακραία έκφραση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγεί την κοινωνία στην φτώχεια και κάνει το κεφάλαιο και τα οικονομικά συμφέροντα πλουσιότερα και παντοδύναμα .

Λογαριάζουν όμως «χωρίς τον ξενοδόχο» ! Το 2012 θα δώσουμε όλη μας την δύναμη στον αγώνα ενάντια στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και τις αντιλαικέςπολιτικές κυβέρνησης και δανειστών!

Το ΕΚΑ με απόφαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής, σήμερα 29/12/2011. μετά από ομόφωνη εξουσιοδότηση του Δ.Σ για αγωνιστική κινητοποίηση στο δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου, σε συνεννόηση με τα άλλα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας Αττικής με την κάλυψη της ΓΣΕΕ, προκηρύσσει 24ωρη ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις
17/1/2012 και προγραμματίζει σειρά συνδικαλιστικών δράσεων ώστε ναμαζικοποιήσει την απεργιακή κινητοποίηση.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ολοι μαζί αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του ALTER, τηςΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, τηςΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETIGS,της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, του NOTOS GALLERY, του ALEXPAK και του κάθε χώρου που μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα. Ολοι μαζί αλληλέγγυοι σε κάθε εργαζόμενο – άνεργο που ποδοπατάτε η ζωή του!

Ολοι μαζί στις δράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος

Ολοι στην 24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/1/2012

ΤΟ Δ.Σ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ