ΑΝΟΙΓΕΙ ο δρόμος για τη λειτουργία επτά νέων σταθμών του μετρό προς Ελληνικό, Ανθούπολη και Χαϊδάρι μέσα σε ένα χρόνο μετά την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Για την ολοκλήρωση του έργου εκκρεμεί η εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης, λόγω της εμπλοκής της σύμβασης της Αττικό Μετρό με τη Siemens για την προμήθειά του.
Οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εκπροσωπώντας τα κόμματά τους, πλην του ΚΚΕ, έδωσαν χθες το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να άρει την εκκρεμότητα, που υφίσταται από τον Ιούνιο του 2009, καθώς ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης διαβεβαίωσε ότι νομικά η σύμβαση δεν έχει κανένα πρόβλημα. Είπε μάλιστα πως αν δεν υπογραφεί, οι συνέπειες (απώλεια εσόδων, απένταξη έργων, πρόσθετο κόστος, διακοπή δανειοδότησης κ.ά.) για το Ελληνικό Δημόσιο θα είναι τεράστιες.
Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ακόμη πως η υλοποίηση της σύμβασης είναι μονόδρομος για τον επιπρόσθετο λόγο ότι από τη μη λειτουργία των σταθμών αυτών απεμπολούνται έσοδα 65 εκατ. ετησίως.
Ως προς το πολιτικό ζήτημα, την ύπαρξη του οποίου αναγνώρισε, σημείωσε ότι βρίσκεται στα χέρια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος βρίσκεται σε εντατική συνεννόηση με τη Siemens στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το Δημόσιο.