Sat, 02 May 2026

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS!

 

2ηΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

help sos

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

όπως ήδη γνωρίζετε ο Σύλλογός μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει κινηθεί με πλήθος ενεργειών και επιτυχημένων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Σε πρόσφατη περιοδεία μας σε καταστήματα της 2ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με λύπη μας διαπιστώσαμε σοβαρές δυσλειτουργίες εξαιτίας της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης των εργασιών, μετά τη φυγή 70 και πλέον εργαζομένων, που έκαναν χρήση του τελευταίου προγράμματος αποχώρησης.

Ο αριθμός των αποχωρήσεων στη συγκεκριμένη Περιφέρεια, που σε ποσοστό υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των εργαζομένων που αποχώρησαν συνολικά από τις υπόλοιπες Περιφερειακές Διευθύνσεις της Αττικής, οφείλει να προβληματίσει αρμοδίως τους υπευθύνους:

  • §  για την ποιότητα των εργασιακών σχέσεων σε καταστήματα με διαπιστωμένες δυσλειτουργίες – παραβίαση νομίμου ωραρίου εργασίας, εκδήλωση αντιεπαγγελματικών και επιθετικών συμπεριφορών σε βάρος συναδέλφων, διαρκείς συναντήσεις προσωπικού (meetings) πέραν του ωραρίου, επιμερισμός ατομικών στόχων κ.λπ. – που οδήγησαν εργαζόμενους στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης,
  • §  για την απώλεια ποσοστού 30% του συνολικού αριθμού των προσωπικών συνεργατών,
  • §  για την αποχώρηση ποσοστού ακόμη και άνω του 50% του ανθρώπινου δυναμικού σε συγκεκριμένα καταστήματα (π.χ. κατάστημα Μαρκοπούλου),
  • §  για την εντατικοποίηση των εργασιών σε καταστήματα, λόγω της θερινής περιόδου (π.χ. Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο, Ανάβυσσος), που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης, 
  • §  πολύ περισσότερο όμως για την εφεξής διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης, λόγω του ότι οι συνάδελφοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος της εξυπηρέτησης κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες,

και σίγουρα δεν μπορεί να αποδίδεται σε τυχαίο γεγονός, όπως αποτυπώνεται σε επικοινωνία μας με την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση.

Τα προβλήματα στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Διεύθυνση οφείλουν να αντιμετωπισθούν άμεσα, όπως και σε κάθε άλλη Διεύθυνση με διαπιστωμένες δυσλειτουργίες και επιπλέον προβλήματα υποστελέχωσης, λόγω του πρόσφατου προγράμματος αποχώρησης.

Οφείλουν, όμως, να αναζητηθούν άμεσα, όπως κατ’ επανάληψη επισημαίνουμε, και επιπλέον μισθολογικά κίνητρα για τους εργαζόμενους στο Δίκτυο των καταστημάτων, που τη δεδομένη στιγμή αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την Τράπεζα.

Η υφιστάμενη ενίσχυση συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων στην Τράπεζα (π.χ. χορήγηση αυτοκινήτου, προαγωγών, πρόσθετων οικονομικών κινήτρων και tablets, σε Διευθυντές hub καταστημάτων) οφείλει άμεσα να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει το σύνολο των εργαζομένων, ανάλογα με τη θέση ευθύνης και το αντικείμενο εργασίας.

Ο Σύλλογός μας σε κάθε περίπτωση δεν θα παραμείνει παθητικός θεατής των εξελίξεων, τη στιγμή που αξιόλογοι συνάδελφοί μας αποχωρούν απογοητευμένοι από τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο Δίκτυο, αλλά θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας στους χώρους εργασίας.

Ο συγκεκριμένος, άλλωστε, στόχος οφείλει να αποτελεί και την πρώτη προτεραιότητα για κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση, για κάθε Διευθυντή, για κάθε συνάδελφο, καθώς αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε άλλης επιτυχίας.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  – ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) ,216 9001245 & 216 4001398 (εσ. 81398).

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                     Μπεμπένης  Εμμανουήλ                              Γοίλιας Ισίδωρος