Thu, 11 August 2022

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗ​​ 

«Βρείτε πολιτικό μέσο να σωθείτε…»

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ​​ «ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ»​​ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ​​ 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

θα μπορούσε να είναι φανταστικό αφήγημα σε κωμικοτραγική θεατρική παράσταση.

Δυστυχώς,​​ σύμφωνα με​​ καταγγελίες συναδέλφων καταστήματος της Φλώρινας,​​ που επρόκειτο να κλείσει,​​ πρόκειται για​​ πραγματική​​ προτροπή συνδικαλιστικού στελέχους στη​​ Β.​​ Ελλάδα:​​ «Πάρτε την εθελούσια ή​​ βρείτε πολιτικό μέσο να σωθείτε»,​​ αποφάνθηκε​​ σε αυτοπρόσωπη επίσκεψή του​​ ο​​ …​​ «εκπρόσωπος» των εργαζόμενων,​​ αφήνοντας​​ κυριολεκτικά​​ εμβρόντητους,​​ εκείνους που​​ δικαιολογημένα​​ αγωνιούσαν για την επόμενη μέρα.

Η αντισυναδελφική αυτή πρακτική, βεβαίως και δεν μας εκπλήσσει. Άλλωστε ο Σύλλογος, στον οποίο δραστηριοποιείται, μάς έχει συνηθίσει με τη χρόνια αφωνία του στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.​​ 

Σε αυτό το σπάνιο ξέσπασμα ειλικρίνειας, ο​​ συγκεκριμένος​​ συνδικαλιστής που διακρίνεται για τη συκοφαντική, εμπαθή και παραπλανητική ρητορική του, άθελά του:

  • αυτοχαρακτηρίζεται ως αδύναμος και απρόθυμος να​​ επιτελέσει το πραγματικό του έργο,​​ δίνοντας​​ τη μάχη για το δικαίωμα των συναδέλφων στην απασχόληση και την εργασιακή αξιοπρέπεια.

  • αποδέχεται σιωπηρά κάθε αντιδεοντολογική πρακτική της Διοίκησης,​​ προκειμένου να εκβιάσει​​ εξουθενωμένους ψυχικά​​ συναδέλφους να μετάσχουν στην​​ «οικειοθελή» αποχώρηση.

  • νομιμοποιεί κάθε ρουσφετολογική, αναξιοκρατική και​​ εξωθεσμική παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις.

  • αποκαλύπτει το μέγεθος της αδράνειας και της​​ πειθήνιας υποταγής στα κελεύσματα της​​ εργοδοσίας, την ίδια στιγμή που προσπαθεί απεγνωσμένα να την αποκρύψει.

Ο Σύλλογός μας έδωσε τη μάχη στο πλευρό των συναδέλφων και,​​ διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες,​​ πέτυχε​​ από κοινού με τους​​ εργαζόμενους​​ την​​ προστασία των θέσεων εργασίας.​​ 

Αυτή η​​ «μικρή»​​ νίκη σε συλλογικό επίπεδο αλλά​​ τεράστιας σημασίας για τον καθένα προσωπικά, επαναφέρει το δίλημμα για το ποιος θέλουμε να μας εκπροσωπεί και με τι κριτήρια​​ να​​ προσεγγίζει τις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές​​ οι​​ σειρές​​ λαμβάνουν χώρα νέες​​ «περίεργες»​​ ​​ μετακινήσεις εργαζομένων προς συγκεκριμένα καταστήματα που φημολογείται ότι θα κλείσουν.

Ο Σύλλογός μας​​ και αυτή τη φορά θα βρίσκεται​​ στο πλευρό των​​ εργαζομένων​​ για να τους προστατεύσει​​ απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.​​ 

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί!

Κανένας δεν έχει​​ το δικαίωμα να εκβιάζει εργαζόμενους!

Όποιος το επιχειρήσει, να είναι έτοιμος να αναλάβει την ηθική και νομική ευθύνη. Τελεία και παύλα!

Κλείνοντας, αντιλαμβανόμαστε ότι​​ η σταθερά αυξανόμενη εμπιστοσύνη με την οποία οι συνάδελφοι πλαισιώνουν το έργο του​​ ΣΕΥΤΠΕ​​ έχει καταστεί εφιάλτης,​​ για όσους ο ανεπεξέργαστος κυνισμός συναγωνίζεται με την απόγνωση ότι τους πήραν χαμπάρι για όσα έχουν και κυρίως για όσα​​ ΔΕΝ​​ έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

            ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

​​  ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                   ​​   Γοίλιας Ισίδωρος

2