Tue, 09 August 2022

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ!

 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Την υποχρέωση της τράπεζας για μείωση της παρουσίας συναδέλφων και στο δίκτυο, εν μέσω πανδημίας, κάποιοι δυστυχώς συνεχίζουν ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία να τη βλέπουν σαν ευκαιρία για να τους υποχρεώσουν να "ροκανίσουν" τα υπόλοιπα αδείας τους χωρίς οι ίδιοι να το επιθυμούν.​​ Κάποια στελέχη της τράπεζας, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία υποφέρει κι αγωνιά για την υγειονομική κρίση,​​ παραπληροφορούν και υποχρεώνουν, παρανόμως, τους συναδέλφους να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας προκειμένου να καλυφθεί με τον τρόπο αυτό η υποχρεωτική ποσόστωση  παρουσίας για την προστασία των συναδέλφων και των πελατών στο δίκτυο. 

Με τι κέρδος; 

Να εξαντλήσουν οι συνάδελφοι τα υπόλοιπα αδείας τους!!! Είναι οι ίδιοι που πριν δώσει λύση ο ΣΕΥΤΠΕ στο πρόβλημα της εξάντλησης των ημερών ετήσιας κανονικής άδειας, απέρριπταν στους συναδέλφους τις άδειες τους με αποτέλεσμα να έχουν τεράστια ανεξάντλητα υπόλοιπα 30, 40 μέχρι και 90 ημερών από προηγούμενα έτη.​​ 

Αντί να ενδιαφερθούν, να στηρίξουν το προσωπικό στο οποίο προΐστανται, να του δώσουν δύναμη και να το επιβραβεύσουν, τουλάχιστον ηθικά, που με τη μέγιστη ευσυνειδησία και αυταπάρνηση οι συνάδελφοι της πρώτης γραμμής, εξυπηρετούν το πελατειακό κοινό, τους φέρονται με αυτό τον απαράδεκτο κι ανήθικο τρόπο. Τους διαφεύγει μάλλον ότι η υγειονομική κρίση κορυφώνεται και κάθε μέρα άδειας μπορεί να καταστεί πολύτιμη για τους συναδέλφους και δεν μπορεί να σπαταλιέται άσκοπα επειδή κάποιος άλλος το αποφάσισε εξ ονόματός μας.

 

Καθιστούμε σαφές ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ για λήψη κανονικής ημέρας αδείας και να παραπληροφορεί​​ καθώς επίσης ότι και οι συνάδελφοι που έχουν ειδικό ρόλο είναι και αυτοί ίσοι με τους υπόλοιπους και έχουν τα ίδια δικαιώματα ως προς τις ειδικές άδειες όσο και για την ένταξη τους σε ομάδες BCP. 

 

Ήδη εστάλη επιστολή στη Γενική Διευθύντρια Βορείου Ελλάδος​​ για το θέμα αυτό, προκειμένου να ενημερωθεί και να λάβει άμεσα μέτρα για το γεγονός, η οποία αναφέρει:

 

"Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε καταγγελίες από συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδας ότι "υποχρεώνονται" να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας για τις επόμενες ημέρες,​​ κατόπιν οδηγίας, όπως μεταφέρθηκε, από τους συγκεκριμένους Περιφερειακούς Διευθυντές.

 

Τονίζουμε ότι η λήψη μέρους της ετήσιας άδειας ανάπαυσης αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου, το οποίο όμως συνδέεται με βάση τις ατομικές και οικογενειακές του σταθμίσεις και ανάγκες και ως εκ τούτου τέτοιου είδους πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, καθώς δεν συμμορφώνονται με το πνεύμα και το γράμμα της εργατικής νομοθεσίας.

 

Παρακαλώ πολύ για τις άμεσες ενέργειες σας προκειμένου να διορθωθεί αυτή η στρεβλή εικόνα."

 

            Αναμένουμε να υπάρξει άμεσα παρέμβαση από τα αρμόδια ανώτερα διευθυντικά στελέχη ώστε να σταματήσουν οι εν λόγω ενέργειες. Εμείς ως​​ ΣΕΥΤΠΕ,​​ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διασφάλιση των όσων προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία καθώς και της αξιοπρέπειάς μας.​​ Καλούμε όποιον συνάδελφο συνεχίζει να δέχεται τέτοιου είδους εκβιασμό ή  "προτροπές" να μας ενημερώσει άμεσα και εμείς​​ θα φροντίσουμε για τη ματαίωση στην πράξη και αυτού του επιχειρούμενου εκβιασμού όπως πολλές φορές έχουμε επιτύχει στο παρελθόν.

 

 

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

            ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

  Μπεμπένης Εμμανουήλ                   ​​    Γοίλιας Ισίδωρος

 

 

 

1