Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ομιλία
Τρίτη 30 Μαρτίου και ώρα 19:00
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο – Προκλήσεις και κίνδυνοι»
Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένη διαδικτυακής ομιλίας με το συγγραφέα Στέφανο Ξενάκη, ανταποκρινόμενοι στη δική σας παρότρυνση για εμπλουτισμό αντίστοιχων δράσεων, σάς προσκαλούμε στη νέα διαδικτυακή ομιλία με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την πλέον έγκυρη αρχή, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Τρίτη 30 Μαρτίου και ώρα 19:00 και θα προβληθεί ζωντανά στο κανάλι Youtube του ΣΕΥΤΠΕ.
Το Διαδίκτυο κατέχει αναμφίβολα σημαντική θέση στη ζωή μας, πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας, με τις έννοιες επικοινωνία, ενημέρωση, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, τηλεργασία να συσχετίζονται άμεσα με αυτό.
Την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και θεατές σε όλα αυτά που αποτελούν την αρνητική πλευρά του internet. Η αλόγιστη και κακόβουλη χρήση του οδηγεί σε προβλήματα που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα, τα κοινωνικά δίκτυα, την ψηφιακή παρενόχληση, τον εθισμό.
θέματα που θα μας απασχολήσουν:
Ασφαλής χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Χρήσιμες συμβουλές για αποφυγή κινδύνων στα chat rooms.
Internet και παιδιά.
Αντιμετώπιση περιπτώσεων εκδήλωσης Cyberbullying.
Συμπτώματα εθισμού χρήσης Διαδικτύου.
Εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, διαδικτυακές αγορές και απάτες μέσω Διαδικτύου.
Διαδικτυακά παιχνίδια.
Ψηφιακά νομίσματα.
Για την καλύτερη οργάνωση της τηλεδιάσκεψης οι συνάδελφοι που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα έως και την Δευτέρα 29 Μαρτίου, παρακαλούνται όπως αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο: NikolaouMarina@piraeusbank.gr.
Συντονιστές: Νικολάου Μαρίνα (Μέλος Δ.Σ. Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ)
Σκουρογιάννη Κατερίνα (Σύνεδρος ΣΕΥΤΠΕ στην ΟΤΟΕ)
Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την ομιλία:
Όσοι δεν έχετε κάνει ήδη εγγραφή στο κανάλι του Συλλόγου μας στο Youtube μπορείτε να το κάνετε από σήμερα ώστε να λάβετε και ειδοποίηση την ημέρα της ομιλίας. Για να γίνει αυτό θα συνδεθείτε στον σύνδεσμο: https://youtube.com/channel/UC4eu1vOZB84vby1xgPLkUhw.
Εναλλακτικά στο Facebook(ΣΕΥΤΠΕ) και μέσω του Viber αποστέλλοντας το παρακάτω hyperlink στο κινητό σας, προκειμένου να συνδεθείτε και εσείς στην κοινότητα: https://invite.viber.com/?g2=AQBRxZjUJ2zfA0sMzoryGHAVgVIqM%2BUJ6DYEUemE36wD3dAvfLoHQQB6YvNzDEz%2F
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μπεμπένης Εμμανουήλ Γοίλιας Ισίδωρος