Thu, 18 July 2024

Λεωφόρος Πεντέλης 34 Βριλήσσια (Το κατάστημα έχει ανακοινωθεί ότι κλείνει μέσα στο μήνα)

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ​​ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 

 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα ο Σύλλογός μας έξω από καταστήματα του Δικτύου, στα οποία έχει ανακοινωθεί παύση των εργασιών τους το επόμενο διάστημα, σε υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού.

 

Αντιδρούμε στο σχέδιο "Sunrise",​​ το οποίο εξήγγειλε η Διοίκηση της Τράπεζας και το οποίο προβλέπει την περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου των καταστημάτων, όπως και την περαιτέρω απομείωση του αριθμού των εργαζομένων.

 

Ο Αγώνας μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση!

 

Σας κοινοποιούμε το δελτίο τύπου που απέστειλε ο σύλλογός μας στα ΜΜΕ.

 

 

Με  εκτίμηση

            ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                  Γοίλιας Ισίδωρος

 

__________________________________________________________________________

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΊΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΊΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/4 παράσταση διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Εργαζόμενων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) σε 2 από τα καταστήματα που η Διοίκηση της Τράπεζας έχει εξαγγείλει την παύση της λειτουργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του πρόσφατου επιχειρηματικού σχεδιασμού με την ονομασία​​ Sunrise,​​ η Τράπεζα προτίθεται να προχωρήσει στην περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου κατά​​ 75​​ καταστήματα και μείωση του προσωπικού κατά τουλάχιστον​​ 2.000​​ άτομα.

Ο​​ ΣΕΥΤΠΕ​​ επισημαίνει ότι οι ανωτέρω επιλογές απαξιώνουν την μεγαλύτερη συστημική Τράπεζα της χώρας και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σκοπιμότητας και αποτελεσματικότητας, δεδομένου ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει διαχρονικά ενισχυθεί με κρατικές ενέσεις ρευστότητας που ξεπερνούν τα 16 δισ., από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Εξάλλου μετά από 3 ανακεφαλαιοποιήσεις,  7 συγχωνεύσεις, 2 σχέδια Ηρακλής για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων και τη μη καταβολή των οφειλών από τα CoCo’s ύψους πάνω από 2 δισ.,​​ η σχεδιαζόμενη Α.Μ.Κ που εξαϋλώνει τις επενδύσεις των μικρομετόχων και λογιστικοποιεί μια τεράστια οικονομική απώλεια για το ΤΧΣ, θεωρείται ότι επιχειρεί να «χαρίσει» την Τράπεζα σε κερδοσκοπικά​​ Funds.

Ο​​ ΣΕΥΤΠΕ​​ καταγγέλλει ότι​​ στην πιο δύσκολη καμπή για την εθνική οικονομία, η μεγαλύτερη συστημική Τράπεζα αντί για σταθερότητα και ανάπτυξη, προσφέρει συρρίκνωση και αβεβαιότητα.​​ Για το λόγο αυτό προτίθεται να συνεχίσει τις παρεμβάσεις του σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα, προκειμένου να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων και η Τράπεζα να διαδραματίσει επιτέλους, το ρόλο που της αναλογεί στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών της οικονομίας και της κοινωνίας.

Τα κεντρικά αιτήματα που διατυπώθηκαν στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας βασίζονται στους εξής άξονες: ​​ 

  • Καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας να δεσμευτεί για την άμεση τοποθέτηση των συναδέλφων χωρίς καμία κωλυσιεργία, χωρίς ​​ ψυχολογικούς εκβιασμούς, δυσμενείς μετακινήσεις και σκηνοθετημένα αδιέξοδα​​ 

 

  • Καλούμε την Πολιτεία να μην επιτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση της μεγαλύτερης συστημικής Τράπεζας που εξυπηρετεί ​​ ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών και οφείλει να στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας

 

  • Καλούμε την ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ να αναδείξουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων για απασχόληση και εργασιακή αξιοπρέπεια, καθώς στην τρέχουσα συγκυρία δεν διακυβεύονται προνόμια αλλά το δικαίωμα στην επιβίωση χαμηλόμισθων υπαλλήλων και των οικογενειών τους.

 

Σε συνθήκες πανδημίας και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η Διοίκηση θα πρέπει να εγκαταλείψει τις πρακτικές που απαξιώνουν την Τράπεζα και στοχοποιούν τους εργαζόμενους οι οποίοι επί σειρά ετών, με επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης, εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών.

 

 ​​ 

Με  εκτίμηση

            ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                  Γοίλιας Ισίδωρος