Sat, 20 July 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ​​ ΤΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ​​ ​​ 

​​ ​​ 

Αγαπητές συναδέλφισσες / αγαπητοί συνάδελφοι,

με πολλαπλές ανακοινώσεις και αντίστοιχες παρεμβάσεις μας έχουμε αναδείξει τα​​ σοβαρά προβλήματα, που προκύπτουν​​ από τη λειτουργία του​​ Ομαδικού Ασφαλιστηρίου Προγράμματος της ΝΝ,​​ για το προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι έντονες επιφυλάξεις, που από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε για τη λειτουργία και τις καλύψεις του προγράμματος, επιβεβαιώθηκαν στην πορεία του χρόνου με τον χειρότερο τρόπο.​​ 

Αποτελεί, δυστυχώς, κοινή διαπίστωση ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι συνάδελφοι δεν καλύπτονται για τα αιτήματα αποζημίωσης που αποστέλλουν και για τα οποία λαμβάνουν απορριπτικές ενημερώσεις, με επίκληση αβάσιμων δικαιολογιών.

Πλέον εξοργιστική υπήρξε η από μέρους μας​​ αποκάλυψη της παράλληλης λειτουργίας δύο ασφαλιστηρίων προγραμμάτων, ενός για τους εργαζόμενους και ενός δεύτερου με διαφορετικές παροχές και καλύψεις για … «λίγους και εκλεκτούς»,​​ εγείροντας σοβαρά ζητήματα ηθικής, όσον αφορά την​​ ισότιμη πρόσβαση ΟΛΩΝ στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό της υγείας.​​ Κι όλα αυτά σε γνώση, όπως πάντα, των … «προθύμων συμμάχων» τους!

Ο παρακάτω πίνακας είναι αποκαλυπτικός:

 

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ (ΣΥΖΥΓΟΙ & ΠΑΙΔΙΑ)

ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ (ΣΥΖΥΓΟΙ & ΠΑΙΔΙΑ)

Ανώτατο ποσό δαπανών​​ ανά ασφαλιστικό έτος​​ 20.000€

Ανώτατο ποσό δαπανών​​ ανά ασφαλιστικό έτος​​ 30.000€​​ !!!

Νοσοκομειακή περίθαλψη - Ετήσιο​​ εκπιπτόμενο​​ 500€

Νοσοκομειακή περίθαλψη - Ετήσιο​​ εκπιπτόμενο​​ 0​​ !!!

Ιατρικές επισκέψεις​​ εκτός​​ Βιοϊατρικής​​ 70% με​​ ανώτατο καταβαλλόμενο τα 35€

Ιατρικές επισκέψεις​​ εκτός​​ Βιοϊατρικής​​ 80% ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ​​ !!!

Έξοδα για δωμάτιο και τροφή​​ εντός Νοσοκομείου στην Ελλάδα​​ 120€

Έξοδα για δωμάτιο και τροφή​​ εντός Νοσοκομείου στην Ελλάδα​​ 235€

Έξοδα για δωμάτιο και τροφή​​ εντός Νοσοκομείου​​ στο εξωτερικό​​ 235€

Έξοδα για δωμάτιο και τροφή​​ εντός Νοσοκομείου​​ στο εξωτερικό​​ 470€

Για​​ δωμάτιο και τροφή​​ σε​​ ΜΕΘ​​ 235€

Για​​ δωμάτιο και τροφή​​ σε​​ ΜΕΘ​​ 470€

Χειρουργικό Επίδομα​​ έως​​ 590€

Χειρουργικό Επίδομα​​ έως​​ 880€

Ιατρικές Επισκέψεις​​ -​​ Ακτινογραφίες​​ -Φάρμακα​​ - Φυσιοθεραπείες​​ 1000€

Ιατρικές Επισκέψεις​​ -​​ Ακτινογραφίες​​ -Φάρμακα​​ - Φυσιοθεραπείες​​ 1500€

Φυσιοθεραπείες με συμμετοχή ΕΟΠΠΥ​​ 70%

Φυσιοθεραπείες με συμμετοχή ΕΟΠΠΥ​​ 80%

Ημερήσιο Νοσοκομειακό Επίδομα​​ (για Νοσηλεία σε Δημόσιο Νοσοκομείο)​​ 50€

Ημερήσιο Νοσοκομειακό Επίδομα​​ (για Νοσηλεία σε Δημόσιο Νοσοκομείο)​​ 100€

Ετήσιο​​ CHECK UP​​ ( για τους κυρίως ασφαλισμένους)​​ στη Βιοϊατρική & στον Όμιλο​​ Affidea

Ετήσιο​​ CHECK UP​​ ( για τους κυρίως ασφαλισμένους) σε συμβεβλημένα​​ διαγνωστικά κέντρα​​ και Νοσοκομεία

Ευρισκόμενοι,​​ πλέον,​​ στην επέτειο ανανέωσης του Προγράμματος​​ επαναλαμβάνουμε τις προτάσεις μας για την κατοχύρωση ενός ασφαλιστηρίου προγράμματος, προσαρμοσμένου στις πραγματικές ανάγκες όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους:

  • χωρίς​​ καταβολή ασφαλίστρων για τα μέλη της οικογένειάς μας.

  • χωρίς​​ τη συμμετοχή των 500€ στη νοσοκομειακή περίθαλψη.

  • χωρίς​​ εκπιπτόμενο ποσό 100€ ανά ασφαλιζόμενο μέλος στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη (η επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού για μία 4μελή οικογένεια με το εκπιπτόμενο ποσό των 400€ ανά ​​ έτος, για ιατρικές αποδείξεις, μόνο ως παράλογη μπορεί να κριθεί).

  • με​​ πλήρη κάλυψη της εμβολιαστικής δαπάνης​​ για τα παιδιά των συναδέλφων.

  • με​​ αύξηση​​ του ποσοστού και του ανώτατου ποσού επιστροφής στις ιατρικές δαπάνες (το ανώτατο ποσό επιστροφής των 35€ οφείλει άμεσα να αναπροσαρμοστεί).​​ 

  • με​​ αύξηση​​ του ετησίου πλαφόν νοσοκομειακής περίθαλψης (αυτή τη στιγμή είναι 20.000€). Επιπλέον,​​ κάλυψη από την Τράπεζα των εξόδων νοσηλείας, όταν αυτά υπερβαίνουν το ετήσιο πλαφόν,​​ με δεδομένο ότι στις περιπτώσεις αυτές ουσιαστικά συντρέχει σοβαρό περιστατικό.​​ 

  • με​​ δωρεάν​​ χορήγηση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού​​ (π.χ. γάζες, γύψος, ράμματα),​​ καθώς και των ιατρικών πράξεων​​ στα επείγοντα περιστατικά.

  • με​​ δωρεάν​​ κάλυψη των ενδοσκοπικών εξετάσεων​​ και ιατρικών πράξεων.​​ 

  • με​​ ένταξη όλων των μελών της οικογένειάς μας στο δωρεάν ετήσιο​​ check​​ up, στην οφθαλμολογική εξέταση με δωρεάν συνταγογράφηση γυαλιών και στο πρόγραμμα​​ dental​​ care.

  • με κάλυψη όλων των συναδέλφων και των προστατευόμενων μελών τους​​ χωρίς εξαιρέσεις, με την επίκληση συγγενών ή εκ γενετής παθήσεων, όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις.

Η μεγαλύτερη ελληνική συστημική Τράπεζα​​ οφείλει να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων της, που αποτελούν και το σημαντικότερο κεφάλαιο για τον Όμιλο, πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας!

Κλείνοντας, καλούμε τους συναδέλφους - μέλη μας να συνεχίζουν να επικοινωνούν​​ άμεσα​​ με το Σύλλογό μας, για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστήριο Πρόγραμμα Υγείας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141), 216 4001699 (εσ. 81699) & 216 9001245) και στο Παράρτημα Β. Ελλάδος 2310293865 (εσ. 23865).

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​​​ Με​​ συναδελφικούς​​ χαιρετισμούς

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Πρόεδρος                       ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Γεν. Γραμματέας

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​​​ Μπεμπένης ​​ Εμμανουήλ           ​​  ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας​​ Ισίδωρος​​