Tue, 16 April 2024

 

Περιφερειακός:​​ «Είστε δημόσιοι υπάλληλοι;»

Η αποστομωτική απάντηση…

  • Ποιοι νομίζετε ότι είστε;

  • Νομίζετε ότι είστε δημόσιοι υπάλληλοι;

  • Άλλοι παρακαλάνε να ήταν στη θέση σας και εσείς πιστεύετε ότι είστε μόνιμοι…

  • Αν δε θέλετε πείτε το μου να φέρω άλλους!!

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που μεταχειρίσθηκε πρόσφατα Περιφερειακός Δ/ντής σε συνάντηση με συναδέλφους στο​​ Personal,​​ δεν προκάλεσαν μόνο τη δική μας παρέμβαση, αλλά και την οργισμένη αντίδραση εκπροσώπων εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.​​ ​​ 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι σήκωσαν το γάντι και καυτηρίασαν​​ με παρέμβασή τους​​ τις απαράδεκτες, αντεργατικές πρακτικές,​​ που στοχεύουν στη δημιουργία κοινωνικών αυτοματισμών.

 

Ο υπαίτιος​​ έχει την ηθική υποχρέωση​​ να ζητήσει συγγνώμη από τους συναδέλφους μας, από τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, καθώς δυστυχώς​​ εκθέτει τη φήμη της Τράπεζας.

Υπάρχει, ωστόσο,​​ κι ένα​​ επιπλέον​​ ζήτημα.​​ 

Κανείς άλλος δεν ενημερώθηκε γι’ αυτές τις​​ καταδικαστέες συμπεριφορές; Ή μήπως προτίμησαν για ακόμη μία φορά να λάμψουν διά της … «αφωνίας» και απουσίας τους από τα πραγματικά προβλήματα στους χώρους εργασίας;

Οι συνάδελφοι γνωρίζουν!!!​​ Και επιβεβαιώνουν στην πράξη τη διαρκή στήριξή τους στη συνεπή δράση του Συλλόγου μας, με πλέον τρανταχτή την περίπτωση των πρόσφατων εκλογών του ΤΕΑ,​​ παρέχοντας αμέριστη στήριξη στις υποψηφιότητες που πίστεψε και στήριξε ο ΣΕΥΤΠΕ.

Γιατί οι συνάδελφοι έχουν ανάγκη από σωματεία, που εκπροσωπούν:​​ 

  • εργαζόμενους και όχι αλλότρια συμφέροντα.

  • εκείνους που​​ απειλούνται, με πολλαπλούς τρόπους στην εργασιακή τους καθημερινότητα,​​ και όχι εκείνους που απειλούν.

  • αυτούς που αγωνίζονται να διασφαλίσουν την εργασία τους, με αξιοπρέπεια και δικαιώματα,​​ και​​ όχι αυτούς που οργανώνουν ραντεβού σε ξενοδοχεία, προκειμένου να εξωθήσουν εργαζόμενους στην … «εθελουσία».

Ο ΣΕΥΤΠΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Με ​​ εκτίμηση 

            ​​ Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ       ​​    ​​    ​​   Γοίλιας Ισίδωρος

 

 

 ​​​​ 

 

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα:

 

ΜΕΝΟΥ

Στελέχη της τράπεζας Πειραιώς με προσβλητική συμπεριφορά εκτρέφουν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος των ΔΥ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΑΕΚ στην ΑΔΕΔΥ με αφορμή τη προσβλητική συμπεριφορά στελεχών της τράπεζας Πειραιώς,​​ οι οποίες εκτρέφουν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων:

Τις προσπάθειες διχασμού των μισθωτών σε προνομιούχους και μη προνομιούχους τις γνωρίζουμε είναι η γνωστή τακτική του διαίρει και βασίλευε. Το ίδιο γνωρίζουμε ότι τα φαινόμενα εργασιακού mobbing που δεν είναι καινούργια στους εργασιακούς χώρους αλλά σε περιόδους κρίσης σαν αυτή που διανύουμε εντείνονται δεν κάνουν διακρίσεις σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Μια τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά με στοιχεία κοινωνικού αυτοματισμού διαπιστώνεται πρόσφατα από ανώτατα  διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς. Η θλιβερή και απαράδεκτη συμπεριφορά ενός από αυτούς έφτασε στο σημείο να μιλάει υποτιμητικά και να συγκρίνει τους εργαζόμενους της τράπεζας που δεν μπορούν να πιάσουν τους ανέφικτους στόχους με τους δημοσίους υπαλλήλους. Τα στελέχη αυτά ποντάροντας στην εργασιακή επισφάλεια των εργαζομένων της τράπεζας με απειλές και προσβολές έχουν σαν στόχο να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους. Φέρονται λες και η εργασιακή αξιοπρέπεια είναι προνόμιο μόνο της μιας ή της άλλης κατηγορίας εργαζομένων…..

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της τράπεζας Πειραιώς . Δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια σαλαμοποίησης των εργαζομένων θα μας βρει όλους ενωμένους απέναντί της .

https://re-union.gr/2021/04/22/koinonikos-aytomatismos-diairei-kai-vasileue/

 

2