Sat, 18 January 2025

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΥΤΠΕ

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

όπως είναι γνωστό, οι εκλογές του ΣΕΥΤΠΕ θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 7 - 25 Ιουνίου.

Με εχέγγυα τη συνεπή δράση και τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα στους χώρους εργασίας, ενδυναμωμένοι από την ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στην πρόσφατη νίκη στις εκλογές του Τ.Ε.Α, στην οποία οι συνάδελφοι γύρισαν υπερήφανα την πλάτη σε ανίερες συμμαχίες και κομματικές - παραταξιακές επιλογές, απευθύνουμε νέο προσκλητήριο συστράτευσης και νίκης των εργαζόμενων στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου μας, καταδεικνύοντας το ΣΕΥΤΠΕ, το Σύλλογο που αποδεδειγμένα βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων, σε ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.

Στις επερχόμενες εκλογές αποφασίζουμε για το αν:

  επιζητούμε έναν διεκδητικό Σύλλογο, εγγυητή και προστάτη των εργασιακών μας δικαιωμάτων ή συνεχίζουμε να παρέχουμε ανοχή και στήριξη σε άβουλους και άφωνους παρακολουθητές των εξελίξεων, υπό το πρίσμα του νέου αντεργατικού σχεδιασμού της Διοίκησης, που ακούει στο όνομα «Sunrise»

  επιζητούμε την εργασιακή ασφάλεια, με αξιοπρέπεια και εργασιακά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς ή τη διαιώνιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που θεριεύει από την άμετρη, μοιρολατρική παραίτηση και ηττοπαθή στάση των … «υπεύθυνων» δυνάμεων.

  θέλουμε προστατευμένα το ωράριο, τις άδειές μας, το δικαίωμα αποσύνδεσης, την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης, την προστασία της ιδιωτικής και οικογενειακής μας ζωής μετά το πέρας του νομίμου ωραρίου εργασίας ή τη συντήρηση αντιεπαγγελματικών και διαβρωτικών συμπεριφορών και στάσεων που συνειδητά επιχειρούν να υπονομεύσουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

  επιβάλλουμε το σεβασμό της προσωπικότητάς μας και της εργασιακής μας υπόστασης ή αφήνουμε περιθώριο σε στελέχη να μας καλούν ακόμη και σε ξενοδοχεία (!), προκειμένου να μας δείξουν το δρόμο προς την έξοδο, αποθρασυμένοι από την εκκωφαντική σιωπή των προθύμων συμμάχων τους.

  διεκδικούμε μια πραγματική Επιχειρησιακή Σύμβαση, που δεν θα αμείβει μόνο την ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, αλλά θα αναγνωρίζει επιτέλους έμπρακτα τη συνεισφορά των εργαζόμενων σε ειδικές θέσεις και ρόλους (Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Προϊστάμενοι, SMEBROPersonalUpper Mass, Μηχανογράφηση) και θα διευρύνει την παροχή για τους υπόλοιπους (ταμίες, meeter greeters).

Για να μην μας κοροϊδεύουν απλά και μόνο με βαρύγδουπες λεζάντες, όπως Job Family ModelBecome & Achieve και τόσα άλλα, που στην πράξη δεν αναγνωρίζουν και δεν ανταμείβουν την προσφορά των εργαζόμενων, αλλά αντίθετα εργαλειοποιούνται στο σχεδιασμό της Διοίκησης για περαιτέρω απομείωση του προσωπικού…    

  διεκδικούμε ένα ουσιαστικό Ομαδικό Πρόγραμμα Υγείας, που θα καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες, αντί δυστυχώς να κάνουμε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της ασφαλιστικής για να αποζημιωθούμε τα αυτονόητα, όπως και μια αξιοπρεπή Συνταξιοδοτική Παροχή, κατοχυρωμένη με Συλλογική Σύμβαση.

Για όλα αυτά και τόσα άλλα, αξίζει πραγματικά να αφήσουμε πίσω μας την όποια αναβλητικότητα και συνειδητά να κάνουμε την υπέρβαση, με τη δική μας συμμετοχή και στήριξη, οδηγώντας το ΣΕΥΤΠΕ στην πρώτη θέση και στην ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ!

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΥΤΠΕ

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

  Μπεμπένης Εμμανουήλ                       Γοίλιας Ισίδωρος