Thu, 11 August 2022

 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!

 

 

Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση των τριών Συλλόγων -​​ Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ, Ε.Σ.Ε.Τ.Π (πρώην ΜΑΚ-ΘΡΑΚ), και ΣΥΓΤΕ (πρώην ΓΕΝΙΚΗΣ)​​ που μετά τις αποφασιστικές μας παρεμβάσεις η Διοίκηση της Τράπεζας:

 

  • αναγκάστηκε να διαβεβαιώσει ότι θα αποκατασταθούν όλοι οι συνάδελφοι μας ΑΜΕΑ που εκδιώχθηκαν και μπήκαν στο στόχαστρο το προηγούμενο διάστημα και​​ 

  • άρχισε ήδη να ενημερώνει συναδέλφους στην Αθήνα, προερχόμενους από τα καταστήματα που έκλεισαν, ότι τοποθετούνται σε καταστήματα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τοποθέτηση και του τελευταίου συναδέλφου που προέρχεται από κατάστημα που κλείνει

 

Με ​​ συναδελφικούς χαιρετισμούς

             ​​ Ο Πρόεδρος                             ​​ Ο Γεν. Γραμματέας

   ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ       ​​          ​​    Γοίλιας Ισίδωρος

 

ΚΟΙΝΗ​​ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​​ Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ, Ε.Σ.Ε.Τ.Π ΚΑΙ ΣΥΓΤΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΤΟΕ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της τράπεζας αναγκάσθηκε να αναδιπλωθεί μετά το σάλο που προκλήθηκε και το πλήθος των δημοσιευμάτων που την εξέθεσαν λόγω των απαράδεκτων πρακτικών και των προσχεδιασμένων μετακινήσεων συναδέλφων ΑΜΕΑ στα καταστήματα που κλείνουν. Απολογητικά αναγκάστηκαν να διαβεβαιώσουν ότι θα αποκατασταθούν όλοι οι συνάδελφοι μας ΑΜΕΑ που εκδιώχθηκαν και μπήκαν στο στόχαστρο το προηγούμενο διάστημα.

 

Η φωνή των τριών σωματείων που ένωσαν τη φωνή τους ακούστηκε. Οι ενέργειες που έγιναν είχαν αποτέλεσμα!!

 

Αναλυτικά από τη χθεσινή ενημέρωση της ΟΤΟΕ προκύπτει:

 

  • Η Τράπεζα διαβεβαίωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η επιθετική ανάδειξη του θέματος (παρεμβάσεις στα κοινοβουλευτικά κόμματα, δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ, συναντήσεις με θεσμικούς φορείς π.χ. Δημάρχους και ΕΣΑμεΑ, παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα,​​ εξώδικη διαμαρτυρία) και οι αποφασιστικές παρεμβάσεις των τριών Συλλόγων (ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ) οδήγησαν την Τράπεζα σε ουσιαστική αναδίπλωση απέναντι στον επιχειρούμενο σχεδιασμό βίαιης απομείωσης του προσωπικού.

 

  • Ουσιαστική προστασία των εργαζομένων - συναδέλφων μας ΑΜΕΑ. Η τεκμηριωμένη, συντονισμένη και απόλυτα επιτυχημένη δυναμική παρέμβασή μας και στο ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων με αναπηρία, απέναντι σε αντεργατικές πρακτικές νοσηρών εγκεφάλων οδήγησε σε πλήρη αναδίπλωση της Τράπεζας και στο ζήτημα αυτό. Η προστασία του δικαιώματος στην εργασία, πόσο μάλλον των συναδέλφων μας με ειδικές δεξιότητες είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!​​ Επιμένουμε στην ΑΠΟΠΟΜΠΗ των εμπνευστών αυτών των απάνθρωπων πρακτικών.

 

  • Διεκδικούμε την άμεση τοποθέτηση των συναδέλφων μας.​​ Δεν δείχνουμε καμία ανοχή στην παρελκυστική πολιτική της Διοίκησης και επιζητούμε την​​ άμεση τοποθέτηση​​ και αξιοποίηση των συναδέλφων μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα και ανατρέπουμε στην πράξη τον σχεδιασμό της Διοίκησης να θέσει εργαζόμενους με πολυετή προσφορά στον Οργανισμό σε καθεστώς αναγκαστικής αδείας με αποδοχές, επειδή δεν αποδέχονται τη βίαιη υπαγωγή τους σε ακόμη μια ψευδεπίγραφη εθελούσια ή την παράλογη μετακίνησή τους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

 

Δεν αποδεχόμαστε τις αντεργατικές πολιτικές που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

 

ΟΤΟΕ και Σύλλογοι οφείλουν να καταστήσουν σαφές ότι επιζητούν την​​ ΑΜΕΣΗ τοποθέτηση​​ των συναδέλφων μας. Η συντήρηση του κλίματος εργασιακής ανασφάλειας και εκφοβισμού δεν θα περάσει.

 

ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

 

Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ

Ο Πρόεδρος                               ​​ Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης Εμμανουήλ                ​​ Γοίλιας Ισίδωρος

 

Για το Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Θεοφάνης ​​ Πολύζος​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Βενετσιάνος Δεκούλος

 

Για το Δ.Σ του Ε.Σ.Ε.Τ.Π

Ο Πρόεδρος                             ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Γεν. Γραμματέας

Γουγούλης Γιώργος              Τσιμρόγλου Αβραάμ