Fri, 12 August 2022

ΑΠΟ ΤΟ «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ»​​ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΡΟΜΟΣ​​ ...

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

εδώ και καιρό,​​ προκειμένου να​​ αποκρυβούν​​ οι επιχειρηματικές ευθύνες της Διοίκησης για τα​​ οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας,​​ παρά τις κατ' ουσίαν τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις,​​ επιχειρείται μονομερώς και βάσει σχεδίου η μετάθεση της ευθύνης αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων. 

Κάποιοι επιχειρούν να μας πείσουν ότι αιτία όλων των δεινών είναι ο δήθεν​​ «συνωστισμός»​​ εργαζομένων στην Τράπεζα, προβάλλοντας ως αποκλειστική κατ' αυτούς λύση τη συγκέντρωσή τους​​ σε προκυμαίες εξόδου προς τρίτες εταιρείες,​​ υποσχόμενοι θεσμικές συμφωνίες που διασφαλίζουν τραπεζοϋπαλληλικούς λαγούς με​​ πετραχήλια,​​ πάντοτε με την ολόθυμη ανοχή - συνενοχή των​​ αντιπροσωπευτικο​​ - ιστορικών προθύμων.

Ο στόχος τους είναι πολύ συγκεκριμένος. Η με κάθε​​ τρόπο δραστική συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων και των κεντρικών υπηρεσιών, με παράλληλη δραματική απομείωση του αριθμού των εργαζομένων.​​ Την ίδια στιγμή​​ οι εναπομείναντες​​ συνάδελφοι κυριολεκτικά αγκομαχούν λόγω των συγχωνεύσεων μονάδων, της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης της εργασίας, με διπλάσιους μάλιστα στόχους.​​ Προφανώς, για τους​​ πατρικίους των προνομίων και των παχυλών μισθών οι συνέπειες της οικονομικής, πανδημικής και πλέον της ενεργειακής κρίσης και της εκτίναξης του πληθωρισμού αποτελούν ψιλά γράμματα​​ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

έγκαιρα διαβλέψαμε ότι η πρόσφατη εξέλιξη με τους 70 συναδέλφους μας​​ (CAU, αλληλογραφία, λογιστήριο,​​ αποθήκες) - για τους οποίους η «υπεύθυνη»​​ συνδικαλιστική εκπροσώπηση ακόμη και στο άκουσμα της παραμικρής αναφοράς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ωχριούσε​​ -​​ θα δημιουργήσει εν τέλει μια «βιομηχανία αποσχίσεων»,​​ θέτοντας σε κίνδυνο 2.500 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου Sunrise.

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι,​​ άλλοι 37 εργαζόμενοι στα​​ POS​​ ετοιμάζουν​​ βαλίτσες για άλλους προορισμούς,​​ με εφόδιο υποτίθεται μια συλλογική συμφωνία που θα διασφαλίζει τα​​ εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα,​​ χωρίς κανείς να τους εξηγεί γιατί μια​​ ανάλογη​​ συλλογική συμφωνία, η κλαδική συλλογική σύμβαση, δεν τους εξασφάλισε το ίδιο​​ πολυπόθητο​​ δικαίωμα εντός της Τράπεζας, παρά τις βαρύγδουπες ρήτρες περί βούλησης προστασίας της απασχόλησης, τις οποίες οσονούπω θα​​ ακούσουμε και πάλι!

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η​​ JP​​ Morgan​​ αποφασίζει να επενδύσει στην Ελλάδα και στις ηλεκτρονικές πληρωμές, με την εξαγορά του 49% της​​ Viva​​ Wallet. Στον αντίποδα,​​ η​​ Τράπεζα Πειραιώς επιλέγει να πουλήσει τα ασημικά​​ της​​ και να αποστερηθεί ένα​​ αναντίρρητα​​ σημαντικό, χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο, έσοδο.

Επειδή, δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να αφήνονται απλά και μόνο στην τύχη τους ή σε τυχόν διαχείρισή τους από αυτόκλητους σωτήρες, και επειδή ακριβώς μιλάμε για το ψωμί το δικό μας και των οικογενειών μας,​​ είναι επιτέλους καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.

Οργανώνοντας έγκαιρα την αντίδραση - αντίστασή μας​​ απέναντι σε αντεργατικές πρακτικές, που βάλλουν ευθέως σε βάρος των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. 

Κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες των προθύμων,​​ που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για ακόμη μια φορά αναίτια κινδυνολογούμε.

Στηρίζοντας συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποδεδειγμένα βρίσκονται στο πλευρό των συναδέλφων,​​ στην καθημερινότητά τους, παρεμβαίνοντας και δίνοντας λύση στα προβλήματά τους.

Διαφορετικά η απόσταση από το "συνωστισμό" μέχρι την τραγωδία είναι μία συλλογική συμφωνία δρόμος…

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

 ​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ                     ​​ Γοίλιας Ισίδωρος

 

 

2