Thu, 01 December 2022

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ​​ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ​​ 

ΟΙ «ΧΟΥΝΤΙΝΙ» ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΑΝ, ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΦΩΝΟΙ …

Αγαπητές συναδέλφισσες / αγαπητοί συνάδελφοι,

η καταβολή της μισθοδοσίας Οκτωβρίου, πέραν των πενιχρών αναπροσαρμογών της Κλαδικής Σύμβασης ΟΤΟΕ – Τραπεζών​​ -​​ για τις οποίες έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί σε αντίστοιχες ανακοινώσεις μας, όπως και για το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό ήδη στο 12% -​​ επεφύλασσε μια ακόμη, στις τόσες πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις, για τους συναδέλφους.

Εκτός από πενιχρές αυξήσεις, οι … «Χουντίνι» του Ανθρώπινου Δυναμικού συμψήφισαν ή ακόμη εξαφάνισαν τμήμα του μισθού στο πεδίο της υποτιθέμενης οικειοθελούς παροχής. Στη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων η αύξηση ήταν καθαρά λογιστική και όχι πραγματική, ενώ η Διοίκηση μπορεί να πανηγυρίζει ότι έδωσε «αυξήσεις» με μηδενικό κόστος!

Φθάσαμε μάλιστα στο σημείο τμήμα του μισθού να αποτυπώνεται στο φύλλο μισθοδοσίας ως «Οικειοθελής Παροχή  - ΕΣΣΕ». Δηλαδή, οι ρυθμίσεις που απορρέουν από επιχειρησιακή σύμβαση δεν είναι δεσμευτικές, αλλά αποτελούν οικειοθελή παροχή της τράπεζας!

Η ίδια εικόνα αφορά και την περίπτωση ποσών - τα οποία παράτυπα το 2017 είχαν μεταφερθεί στο πεδίο της «οικειοθελούς παροχής» (π.χ. παιδική μέριμνα) -​​ και​​ καταβάλλονταν με μορφή επιδόματος από τις απορροφηθείσες τράπεζες.​​ 

Τότε (το 2017), η συμμαχία των προθύμων του ΣΕΤΠ αποδέχθηκε πλήρως αυτήν την παρατυπία,​​ σπεύδοντας μάλιστα με σχετική ανακοίνωση να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, διαβεβαιώνοντας ότι​​ (δείτε εδώ): ​​ «το Ανθρώπινο Δυναμικό μας απάντησε, πως τα ποσά αυτά, δεν πρόκειται να γίνουν αντικείμενο μείωσης, αλλά​​ ούτε και αντικείμενο συμψηφισμού σε τυχόν μελλοντικές αυξήσεις (π.χ. από αλλαγή οικογενειακής κατάστασης, απόκτηση τίτλου σπουδών). Μάλιστα, μας αναφέρθηκε πως αυτή είναι πρακτική εφαρμοσμένη από την Τράπεζα και δεν άλλαξε κάτι, πλην της απεικόνισης».

Από το ούτε μείωση - ούτε συμψηφισμός, ωραία και καλά πήγαμε και σε μειώσεις ακόμη και σε πλήρη κατάργηση των σχετικών ποσών, που αποτυπώνονταν παράτυπα στο συγκεκριμένο πεδίο.​​ 

Τώρα, το 2022, η .. υποτιθέμενα «αλλαγμένη», αλλά μόνιμα πρόθυμη ηγεσία του ΣΕΤΠ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κατά την υπογραφή της τελευταίας επιχειρησιακής περί δήθεν μη συμψηφισμού των αυξήσεων (μόλις στη δεύτερη παράγραφο της ανακοίνωσης Νο. 82 του ΣΕΤΠ αναφέρει​​ «Η νέα Σύμβαση … διευρύνει το εισόδημα των εργαζομένων (μη συμψηφισμός αυξήσεων..)», άφησε για ακόμη μία φορά απροστάτευτους τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Από την πλευρά μας,​​ όπως εγκαίρως διαβλέψαμε το 2017, αποστείλαμε εξώδικη διαμαρτυρία μετ’ επιφυλάξεως δικαιωμάτων για την προστασία των συναδέλφων μας. Αυτή θα αξιοποιηθεί πλέον στον παρόντα χρόνο, και για την​​ με κάθε νόμιμο μέσο απόκρουση της νέας αυτής επίθεσης στη μισθοδοσία των συναδέλφων μας.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, το σύνηθες έκτρωμα που επιχειρείται να βαφτιστεί επιχειρησιακή σύμβαση, αποδεικνύεται στην πράξη ότι όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά δυστυχώς υπονομεύει τα συμφέροντα των συναδέλφων. Και εδώ​​ οι ευθύνες για ακόμη μία φορά είναι πολύ συγκεκριμένες και έχουν ονοματεπώνυμο …

          

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                  ​​ 

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας 

                     ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης ​​ Εμμανουήλ                       Γοίλιας​​ Ισίδωρος​​ 

2