Tue, 16 April 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ​​ 

«Γιάννης Χατζηιωσηφίδης»

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

με την ολοκλήρωση μιας ακόμη σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να απευθύνουμε τις καλλίτερες ευχές μας για την ευόδωση των στόχων τους, τόσο στα παιδιά μας που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όσο και σε αυτά των υπολοίπων εκπαιδευτικών βαθμίδων!

Στεκόμενοι την ίδια στιγμή και στο πλευρό των συναδέλφων μας, που και οι ίδιοι αγωνιούν και επενδύουν σε δύσκολους καιρούς δυσθεώρητα ποσά για την εκπαίδευση των παιδιών τους,​​ ο Σύλλογός μας έχει θεσπίσει το Πρόγραμμα Υποτροφιών​​ «Γιάννης Χατζηιωσηφίδης»*, στη μνήμη ενός πραγματικού αγωνιστή της ζωής.

Φροντίζοντας πάντοτε στο μέτρο του δυνατού να υπάρχει μία σχέση ανταποδοτικότητας, σε σχέση με τις καταβαλλόμενες προς το Σύλλογό μας εισφορές, που παραμένουν οι χαμηλότερες στον κλάδο, με αίσθημα ευθύνης έχουμε εγκρίνει:

  • τέσσερις (4) υποτροφίες των 250€ για μαθητές Γυμνασίου,

  • πέντε (5) υποτροφίες των 300€ για μαθητές Λυκείου, και​​ 

  • πέντε (5) υποτροφίες των 500€ για φοιτητές / σπουδαστές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και μεταλυκειακής εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΙΙΕΚ και Κολλέγια), σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Υποψήφιοι υπότροφοι είναι ΟΛΑ τα παιδιά των συναδέλφων - μελών μας, που φοιτούν στις παραπάνω εκπαιδευτικές βαθμίδες,​​ χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η άριστη επίδοση.​​   ​​ 

Οι υποτροφίες παρέχονται κατόπιν ανοικτής και δημόσιας κλήρωσης κάθε Σεπτέμβριο,​​ με την ολοκλήρωση και των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών / σπουδαστών.

     Αναλυτικές πληροφορίες θα σας κοινοποιηθούν εκ νέου το Σεπτέμβριο, προκειμένου να συμμετάσχουν τα παιδιά μας και στη σχετική κλήρωση, η οποία επαναλαμβάνουμε είναι δημόσια και ανοικτή.

      Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μας καλό καλοκαίρι!

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

     ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​     ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος      ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​   Μπεμπένης  Εμμανουήλ                              

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Χατζηιωσηφίδη

Ο συνάδελφος Γιάννης Χατζηιωσηφίδης υπήρξε ένας πραγματικός αγωνιστής στο στίβο της ζωής. Η αναπηρία του ποτέ δεν στάθηκε για αυτόν εμπόδιο, με τον ίδιο να διαπρέπει ως Παραολυμπιονίκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών και πάντοτε μπροστάρης στον επαγγελματικό στίβο.

Μας ενέπνεε όλους, με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διέκρινε. Τις αρετές του αυτές τις επιστράτευε πάντα στα δύσκολα. Ακόμη κι όταν βρέθηκε σε μία από τις γνωστές «εθελούσιες» να μετατίθεται όλως τυχαίως σε κατάστημα που διέθετε τουαλέτα στο … υπόγειο, αν και ο ίδιος πεισματικά αγωνιζόταν για τη δουλειά του και το ψωμί της οικογένειάς του με ένα κάτω άκρο.​​ 

Η παρέμβασή μας στην απαράδεκτη αυτή απόφαση της τράπεζας ήταν άμεση και καθοριστική. Καταφέραμε να ανατρέψουμε τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης και στη συνέχεια με μπροστάρη τον Γ. Χατζηιωσηφίδη, άρχισε ένας μεγάλος αγώνας του Συλλόγου μας για την αποκατάσταση των συναδέλφων ΑΜΕΑ που ήταν υπό διωγμό.​​ 

Κάθε συνάδελφος με ειδικές ικανότητες οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιάννη Χατζηιωσηφίδη.

Ο Γιάννης θα μας θυμίζει πάντα ότι η δύναμη της θέλησης, η ανθρωπιά και το αίσθημα προσφοράς αποτελούν την σημαντικότερη παρακαταθήκη στη ζωή μας.

Με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου το Πρόγραμμα Υποτροφιών φέρει συμβολικά την ονομασία του.​​ 

 

 

3